Τελευταία Νέα
Διεθνή

Veran (υπ.Υγείας Γαλλίας): Μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες για όσους εμβολιασμένους νοσούν

Veran (υπ.Υγείας Γαλλίας): Μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες για όσους εμβολιασμένους νοσούν

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου», ανέφερε ο Veran

Στη Γαλλία θα μειωθεί στις 7 ημέρες από τις 10 που είναι μέχρι σήμερα η περίοδος της απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους που διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19, όπως δήλωσε την Κυριακή 2/1 ο υπουργός Υγείας της χώρας, Olivier Véran.
«Η καραντίνα θα μπορούσε να αίρεται έπειτα από 5 ημέρες, σε περίπτωση αρνητικού τεστ. Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να απομονώνονται για 10 ημέρες, με πιθανότητα να βγουν από την καραντίνα έπειτα από 7 ημέρες, με την ίδια προϋπόθεση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Véran,στην εφημερίδα Journal du Dimanche.
Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι η νέα μετάλλαξη Omicron είναι πολύ μεταδοτική για να αναχαιτιστεί χωρίς την εκ νέου επιβολή αυστηρού lockdown.
«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου», ανέφερε και πρόσθεσε πως η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής θα μπορούσε να είναι η τελευταία.
Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές ακολουθούν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αυτήν την εβδομάδα μείωσαν την περίοδο της καραντίνας για να αποτρέψουν τυχόν δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.
Στο διάγγελμά του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Macron δήλωσε ότι οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι δύσκολες, ενώ δεν ανακοίνωσε την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία έγινε η έκτη χώρα στον κόσμο που έχει καταγράψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο 1/1/2022.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 219.126 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης