Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί νέοι ποδοσφαιριστές και αθλητές καταρρέουν και πεθαίνουν; - Σε ποιο βαθμό τα εμβόλια έχουν διαδραματίσει ρόλο;

Γιατί νέοι ποδοσφαιριστές και αθλητές καταρρέουν και πεθαίνουν; - Σε ποιο βαθμό τα εμβόλια έχουν διαδραματίσει ρόλο;
Πολλά καρδιακά προβλήματα για τους νέους αθλητές. - Τι συμβαίνει;
Σχετικά Άρθρα

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής νεκρός.
Κατά την διάρκεια της προπόνησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε.
Ο Μάρκος Μενάλντο (Menaldo) παραπονέθηκε για αναπνευστικές δυσκολίες.
Ένας 25χρονος αστέρας του ποδοσφαίρου από τη Γουατεμάλα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο Μάρκος Μενάλντο, αμυντικός που έπαιζε στη Ντεπορτίβο Μαρκένσε, ανέφερε ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
«Η τραγωδία συνέβη στο στάδιο Marquesa de la Ensenada όπου ο Menaldo έλαβε επείγουσα θεραπεία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στο γήπεδο του San Marcos προτού μεταφερθεί στο Hospital de Especialidades όπου πέθανε», αναφέρει η Mirror .

Ο Μενάλντο ήταν αγαπημένος των φιλάθλων αφού οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας πρόσφατα.

«Ένας νέος, δυναμικός και χαρούμενος άνθρωπος, του συμβαίνει αυτό.
Είναι αρκετά δυνατό και σοκαριστικό γιατί δεν χάνεις μόνο έναν παίκτη, αλλά και έναν φίλο», παρατήρησε ο Hernan Maldonado, πρόεδρος του συλλόγου της Deportivo.

«Τον μετέφεραν στο κέντρο βοήθειας όπου έκαναν ότι μπορούσαν. Αλλά δυστυχώς, ο θάνατος επιβεβαιώθηκε», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο θάνατος του Μενάλντο ακολούθησε τραγικά αυτόν του Κροάτη ποδοσφαιριστή Μάριν Τσάτσιτς, ο οποίος πέθανε σε παρόμοιες συνθήκες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αφού κατέρρευσε ξαφνικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο 23χρονος διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια πριν μεταφερθεί εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου.

Τον Νοέμβριο, η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσίευσε μια έκθεση που προσπαθούσε να απαντήσει γιατί «ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών έχει καταρρεύσει ή πεθάνει πρόσφατα».

Άλλοι ποδοσφαιριστές που ανέπτυξαν ξαφνικά καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες είναι ο εξτρέμ της Σέριφ Τιράσπολ, Αντάμα Τραορέ, ο Τζον Φλεκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ.

Ο Σέρχιο Αγουέρο της FC Barcelona, ο 33χρονος επιθετικός που χρειάστηκε να αποσυρθεί από έναν αγώνα μετά από 41 λεπτά έχοντας ζαλάδες και αναπνευστικές δυσκολίες, αναγκάστηκε επίσης σε πρόωρη αποχώρηση.

Όπως ήδη τονίστηκε, άλλοι επαγγελματίες αθλητές έχουν επίσης υποστεί πρόσφατα παρόμοια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων του μόλις 24 ετών παίκτης του χόκεϊ από την Σλοβακία Μπόρις Sadecky, ο οποίος πέθανε με τραγικό τρόπο μετά από την κατάρρευση του στον πάγο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το 2021.

Ο 28χρονος bodybuilder Jake Kazmarek πέθανε επίσης «απροσδόκητα» τέσσερις ημέρες μετά το εμβόλιο για τον COVID.

Αφού άρχισαν να τίθενται ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι παρενέργειες του εμβολίου έπαιζαν κάποιο ρόλο στο πλήθος των περιστατικών, τα μέσα ενημέρωσης καθησύχασαν τους πολίτες ότι όλα αυτά ήταν απλώς μια «σύμπτωση».

Αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην Άγγλο επαγγελματία Matt Le Tissier να ζητήσει πλήρη έρευνα.

«Ήταν πολύ ανησυχητικό για μένα να παρακολουθώ το άθλημα που αγαπώ και έπαιξα για 17 χρόνια… σε όλο αυτό το διάστημα δεν είδα ποτέ κανέναν ποδοσφαιριστή να φεύγει από το γήπεδο λόγω καρδιακών προβλημάτων», είπε ο Matt Le Tissier.

«Τώρα λυπάμαι, αλλά αν κάποιος μπορεί να δει τι συμβαίνει τώρα στον κόσμο του αθλητισμού και να πει ότι είναι φυσιολογικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν καρδιακά προβλήματα, σε αγώνες ποδοσφαίρου, αγώνες κρίκετ, αγώνες μπάσκετ, όποιο άθλημα επιθυμείτε , αυτοί οι άνθρωποι, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν σπάει ρεκόρ», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια ενός viral podcast με τον Joe Rogan, το οποίο στη συνέχεια λογοκρίθηκε από το YouTube, ο Dr. Peter McCullough προειδοποίησε ότι η κατάρρευση ποδοσφαιριστών μπορεί να συνδέεται με μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από εμβόλια.

Ο McCullough προειδοποίησε ότι η μυοκαρδίτιδα έχει γίνει τουλάχιστον 50% πιο συχνή από ότι είχαν προβλέψει οι «ειδικοί» της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρώην ποδοσφαιριστής Trevor Sinclair ανέφερε μια πιθανή σύνδεση με τα εμβόλια, αλλά τον έκοψαν λίγο μετά την έναρξη της δήλωσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης