Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρότι η Omicron θεωρείται ήπια … το Ισραήλ, παραδόξως προετοιμάζεται για σενάριο σοκ με μεγάλη αύξηση νοσηλειών

Παρότι η Omicron θεωρείται ήπια … το Ισραήλ, παραδόξως προετοιμάζεται για σενάριο σοκ με μεγάλη αύξηση νοσηλειών
Πάντως τα νοσοκομεία στο Ισραήλ ανοίγουν εκ νέου τα τμήματα του κορωνοϊού για να προετοιμαστούν για σημαντική εισροή ασθενών

Παρ΄ ότι η μετάλλαξη Omicron θεωρείται ήπιας μορφής, το Ισραήλ προετοιμάζεται για σενάριο σοκ που περιλαμβάνει μεγάλη αύξηση νοσηλειών.
Να σημειωθεί ότι ενώ η Νότια Αφρική από όπου ξεκίνησε η Omicron αίρει τα μέτρα γιατί θεωρεί ότι το κύμα Omicron κορύφωσε με ελάχιστες επιπτώσεις σε νοσηλείες και θανάτους… το Hebrew University (Εβραϊκό Πανεπιστήμιο) έχει προβλέψει ότι οι βαριά νοσούντες θα μπορούσαν να φθάσουν τους 1.000 με 2.800 στο Ισραήλ λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.
Πάντως για την ώρα αυτό το δραματικό σενάριο δεν επιβεβαιώνεται.
Επί του παρόντος, περίπου 29.000 από τα 72.000 ενεργά κρούσματα της χώρας καταγράφονται σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Έως σήμερα υπάρχουν 84.000 μαθητές και 3.000 δάσκαλοι σε απομόνωση, που αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα των Ισραηλινών σε καραντίνα.

Ο αριθμός των σοβαρά ασθενών στο Ισραήλ συνέχισε επίσης να αυξάνεται.
Υπήρχαν 134 τέτοιοι ασθενείς ενώ πριν μια εβδομάδα οι βαριά ασθενείς ήταν 91.
Από τους 134 ασθενείς οι 83 ήταν ανεμβολίαστοι ή 61% και το υπόλοιπο 39% πλήρως εμβολιασμένοι.
Στην ομάδα των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται και εμβολιασμένοι που δεν έχουν κάνει την 3η δόση.

Ενώ ο αριθμός των βαριά νοσούντων αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά κατά τα προηγούμενα κύματα - κατά το τρίτο κύμα, το ρεκόρ ήταν 1.200 βαριά νοσούντες ασθενείς με covid 19 - οι υγειονομικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατάσταση θα αλλάξει γρήγορα προς το χειρότερο υπό το φως του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ.
Ωστόσο η ελπίδα είναι ότι τα χαρακτηριστικά της νέας παραλλαγής Omicron - η οποία φαίνεται να προκαλεί μια πιο ήπια ασθένεια σε σύγκριση με την Delta - και οι νέες αντιικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες στη χώρα θα διατηρήσουν τον αριθμό των νοσηλειών σε καθεστώς διαχειρήσιμο.
Πάντως τα νοσοκομεία στο Ισραήλ ανοίγουν εκ νέου τα τμήματα του κορωνοϊού για να προετοιμαστούν για σημαντική εισροή ασθενών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης