Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Macron παρά τις αντιδράσεις: Εννοούσα ότι είπα για τους ανεμβολίαστους

Επιμένει ο Macron παρά τις αντιδράσεις: Εννοούσα ότι είπα για τους ανεμβολίαστους
Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι ευθύνη του να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Omicron
Σχετικά Άρθρα
Στις δηλώσεις του κατά των ανεμβολίαστων πολιτών εμμένει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emanuel Macron, παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη χώρα.
Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι ευθύνη του να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Omicron.
«Επιμένω στα προηγούμενα σχόλιά μου», ανέφερε ο Macron, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Πρόσθεσε ότι ήταν υποχρέωση των αρχών να θέσουν περιορισμούς σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, για να προστατεύσουν το 90% και πλέον των Γάλλων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί.
Η Γαλλία αναφέρει περισσότερα από 200.000 καθημερινά νέα κρούσματα COVID-19 κατά μέσο όρο, ρεκόρ όλων των εποχών, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron.

«Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων»

Ο Macron αναγνώρισε ότι ο όρος μπορεί να ενόχλησε ορισμένους, αλλά είπε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να... τσαντίσει τους ανεμβολίαστους.
«Όταν κάποιοι φτιάχουν από την ελευθερία τους ένα σύνθημα, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων, αλλά περιορίζουν επίσης την ελευθερία των άλλων.
Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ», είπε αναφερόμενος σε ανεμβολίαστους.
«Όταν είσαι πολίτης πρέπει να συμφωνήσεις να κάνεις το κοινωνικό σου καθήκον».
Η στρατηγική της Γαλλίας είναι να «εμβολιάσει, να εμβολιάσει, να εμβολιάσει», επέμεινε, καθώς η χώρα ανέφερε αυτήν την εβδομάδα τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μία ημέρα στην Ευρώπη.
Περίπου το 77% του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων πάνω από το 91% των ενηλίκων, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Ο Macron υποστήριξε επίσης το νέο πάσο εμβολίου για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο περιορίζοντας την κοινωνική ζωή όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης