Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός: Γεγονός ο πρώτος θάνατος από Flurona - Συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης

Συναγερμός: Γεγονός ο πρώτος θάνατος από Flurona - Συνδυασμός κορωνοϊού και γρίπης
Ξέσπασμα γρίπης H3N2 στη ζούγκλα
Σχετικά Άρθρα

Ένας 87χρονος άνδρας από το Περού με υποκείμενο νόσημα που δεν είχε εμβολιαστεί είναι το πρώτο θύμα της Flurona, του συνδυασμού κορωνοϊού και γρίπης.
Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Υγείας του Περού υπογραμμίζοντας πως ο άνδρας που μολύνθηκε ταυτόχρονα από ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2 δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19.
Έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις, στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού, σύμφωνα με τον Munaiko, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του υπουργείου.
Πρόκειται για ανήλικο και πρόσωπο 40 ετών πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον κ. Munaiko.
Ο επιστήμονας παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά της COVID-19 όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό "μειώνει τον κίνδυνο θανάτου".

Ξέσπασμα γρίπης H3N2 στη ζούγκλα

"Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι", τόνισε.
Την Τρίτη, το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού τον Δεκέμβριο.
Έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 309 κρούσματα της Όμικρον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης