Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σύμπτωση: Ο αντίκλητος του Η. Λιανού και οι μετοχές Ελλάκτωρ των Astro, Barclay’s συστεγάζονται Βαλαωρίτου 9Β, Αθήνα

Σύμπτωση: Ο αντίκλητος του Η. Λιανού και οι μετοχές Ελλάκτωρ των Astro, Barclay’s συστεγάζονται Βαλαωρίτου 9Β, Αθήνα
Πολύ περίεργες συμπτώσεις στην διεύθυνση... Βαλαωρίτου 9Β, Αθήνα
Σχετικά Άρθρα

Το εξώδικο που έλαβε το bankingnews από τον «ευυπόληπτο επιχειρηματία» όπως αυτοχαρακτηρίζεται Ηλία Λιανό και το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύσαμε αμέσως 6 Ιανουαρίου 2022, μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλώς χρήσιμο!
Πρώτον μάθαμε ότι ο αγνώστου διαμονής Η. Λιανός έχει «αντίκλητο στην Ελλάδα» το δικηγορικό γραφείο «Νικόλαος Τσουτσάνης και συνεργάτες».
Συνεπώς οι φορολογικές αρχές που διερευνούν την εταιρία Vaselia Investments Limited, από τις βρετανικές Παρθένους νήσους και η οποία περιλαμβάνεται στα Pandora papers τώρα γνωρίζουν που πρέπει να απευθυνθούν.

Κι αυτό επειδή σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσιοποίησε διεθνής δημοσιογραφική έρευνα φαίνεται ως τελικός δικαιούχος (ultimate beneficial owner) ο «δικός μας» Ηλίας Λιανός.
Επειδή το καθήκον του σωστού φορολογούμενου είναι να διευκολύνει τις αρχές, προσφέρουμε δωρεάν την διεύθυνση του αντίκλητου του Η. Λιανού που μας έστειλε το εξώδικο: Βαλαωρίτου 9 Β Αθήνα.
Εφόσον λοιπόν οι ελεγκτές των φορολογικών υπηρεσιών επισκεφθούν την δικηγορική εταιρεία Τσουτσάνη στο στενό δρομάκι στο κέντρο της Αθήνας, θα βρουν στην ίδια διεύθυνση και την ελληνική εταιρία Vaselia IKE.
Αν δυσκολεύονται να την βρουν στο κτίριο, επειδή χάθηκε ο φάκελος, μπορούν να την αναζητήσουν στο σύστημα LEI registration κάπου στο Λονδίνο με τον κωδικό: 213800WAVVOPS85N2205.
Εμείς συνεχίσαμε την έρευνα προκειμένου να εντοπίσουμε τι άλλο στεγάζεται στη κτίριο (Βαλαωρίτου 9 Β) και συναντήσαμε την διεύθυνση αυτή σε καταλόγους παρόντων σε γενική συνέλευση μετόχων της Ελλάκτωρ!
Δικηγόρος που στεγάζεται σε αυτή την διεύθυνση εκπροσωπούσε την Barclay’s που είχε σε θεματοφυλακή μετοχές της Ελλάκτωρ και τις οποίες ανακάλυψαν τα σαΐνια της Atlas, οι συνεργάτες της Reggeborgh και του Χόλτερμαν προσωπικά και τις αγόρασαν.

Ο Η. Λιανός ήταν ενήμερος;
Άγνωστο.
Το βέβαιον είναι ότι άλλος δικηγόρος της ίδιας εταιρείας από την ίδια διεύθυνση εκπροσωπούσε τις μετοχές της Astro Bank τις οποίες όπως ομολόγησε η τράπεζα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, διαχειρίζονταν ο Η. Λιανός.
Η πρόχειρη προς το παρόν έρευνά μας εντόπισε ότι συμβαίνουν θαύματα και απίστευτες συμπτώσεις στη διεύθυνση της δικηγορικής εταιρίας Τσουτσάνη που μας έστειλε εξώδικο με εντολή Η. Λιανού.
Στο κτίριο συστεγάζεται, μια εταιρεία από τις Παρθένους νήσους (της Βρετανίας όχι τις άλλες) με τελικά δικαιούχο τον Η. Λιανό, μια ελληνική ΙΚΕ με την ίδια επωνυμία και εκεί βρίσκονται οι εκπρόσωποι των μετοχών Ελλάκτωρ «αγνώστου» ιδιοκτησίας που πωλήθηκαν στο συνεργαζόμενο με την Reggeborgh, επενδυτικό fund Atlas.
Υποθέτουμε ότι εκτός από τις φορολογικές υπηρεσίες που θα επισκεφθούν το ωραίο κτήριο της Βαλαωρίτου με αισθητική μεσοπολέμου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ερευνά.
Ίσως μάλιστα πρέπει να επισκεφθούν το ίδιο κτίριο και οι υπηρεσίες που αναζητούν τα χρωστούμενα σε διάφορους φορείς από την ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου «υπεύθυνος» της οποίας ήταν κάποτε ο Η. Λιανός και την εγκατέλειψε αφήνοντας εκκρεμότητες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης