Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: 6.500 θετικά self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς – Ποιοι δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ

Πλεύρης: 6.500 θετικά self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς – Ποιοι δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ
Από τους 550.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, οι μισοί έχουν εμβολιαστεί υποστήριξε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως κατά το τρίτο self test που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 13/1 εντοπίστηκαν 6.500 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιβολής του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πλεύρης είπε το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους άνω των 60 είχε αποτέλεσμα, καθώς από τους 550.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Τι θα γίνει με το πρόστιμο

Σε ότι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.
Αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.
Σε ότι αφορά την οδηγία που έχει δοθεί και επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από τη νόσηση αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καθαρά επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί.
Όπως είπε, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Μείωση κρουσμάτων

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ.Πλεύρης είπε πως η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι περιμέναμε την κορύφωση λίγο αργότερα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.
Ο υπουργός τόνισε ότι αν και η αναλογία των κρουσμάτων με την παραλλαγή Omicron είναι 9 προς 1 σε σχέση με την παραλλαγή Delta, η εικόνα στις νοσηλείες είναι διαφορετική και είναι μοιρασμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης