Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταβαίνει σε Ουκρανία-Ρωσία η ΥΠΕΞ της Γερμανίας - Οι εντάσεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον αγωγό αερίου Nord Stream 2

Μεταβαίνει σε Ουκρανία-Ρωσία η ΥΠΕΞ της Γερμανίας - Οι εντάσεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον αγωγό αερίου Nord Stream 2
Καυτή πατάτα για την Αναλένα Μπέρμποκ η κατάσταση στην περιοχή που μυρίζει μπαρούτι.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock θα βρεθεί στο Κίεβο τη Δευτέρα 17/1 και στη συνέχεια στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει διάφορα θέματα περιλαμβανομένης της σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και την- Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει χθες, Πέμπτη, πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov θα συναντηθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την Baerbock την ερχόμενη Τρίτη.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Annalena Baerbock τόνισε την ανάγκη ενός διαλόγου με τη Μόσχα για αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ωστόσο η Ρωσία χαρακτήρισε απογοητευτικές τις συνομιλίες που είχε αυτή την εβδομάδα με δυτικές δυνάμεις.
Το Βερολίνο ελπίζει παρ' όλα αυτά, ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι Δυτικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι συγκέντρωσε τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον της χώρας, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
Η Μόσχα διεκδικεί από την πλευρά της εγγυήσεις από τη Δύση ότι θα σταματήσει η διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, κυρίως στην Ουκρανία.
Οι εντάσεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία και στον οποίο εναντιώνεται η Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ, αλλά και οι οικολόγοι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμούν πως σε περίπτωση εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο αγωγός, που δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, θα πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων.
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν από την πλευρά τους πως ο αγωγός, ένα "ιδιωτικό" σχέδιο , πρέπει να μείνει εκτός του ουκρανικού φακέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης