Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων covid τρεις εβδομάδες πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων covid τρεις εβδομάδες πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Εξαπλώνεται η Omicron, άρχισαν οι διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους
Σχετικά Άρθρα

Ρεκόρ κρουσμάτων covid καταγράφεται στην Κίνα, μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι διακοπές για το Σεληνιακό Νέο Έτος, κάτι που συνεπάγεται και τεράστια αύξηση των μετακινήσεων.
Και ενώ από σήμερα αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα οι μετακινήσεις, οι αρχές καλούν τους ταξιδιώτες να ενημερώνουν νωρίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τα ξενοδοχεία για την ημέρα άφιξης τους, λόγω του φόβου που υπάρχει από την εξάπλωση της Omicron.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Κίνα έφτασε σήμερα 17/1 στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2020.
Σήμερα εντοπίστηκαν στην Κίνα 223 νέα κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 80 στην πόλη Tianjin, που πλήττεται από ένα κύμα της επιδημίας και τα 68 στην κεντρική επαρχία Henan, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα μερικού lockdown και έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία τεστ για πολλά εκατομμύρια κατοίκους.
Στη Zhuhai, στα σύνορα με το Μακάο, οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολή να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός της πόλης μετά τον εντοπισμό μερικών κρουσμάτων του Omicron, ενώ από σήμερα ξεκινάει εκστρατεία τεστ για όλους τους κατοίκους.

Αυστηροί έλεγχοι στο Πεκίνο

Την ίδια στιγμή και παρά τους αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, έχουν αρχίσει να μεταβαίνουν στο Πεκίνο αθλητές και αντιπροσωπείες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι αθλητές αυτοί εισέρχονται αμέσως σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα που τους διαχωρίζει εντελώς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος Omicron στο Πεκίνο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακο οι αρχές ενίσχυσαν τους κανονισμούς για όσους φτάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.
Πλέον για να εισέλθει κάποιος στο Πεκίνο απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν ξεκινήσει το ταξίδι του και ένα ακόμη τεστ αμέσως μόλις φτάσει στην πόλη. Εξάλλου έχει γίνει σύσταση στους κατοίκους του Πεκίνου να μην φύγουν από την πόλη ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης