Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Δεν θα παρακρατείται από μισθό ή σύνταξη το πρόστιμο των 100 ευρώ

Γεωργαντάς (υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Δεν θα παρακρατείται από μισθό ή σύνταξη το πρόστιμο των 100 ευρώ
Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ είπε ο κ.Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, δεν θα παρακρατείται από το μισθό ή τη σύνταξη διατύπωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στο σύστημα υγείας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργαντάς είπε ότι το πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν είχαν αρχίσει τον εμβολιασμό τους έως τις 16 Ιανουαρίου, αναφέροντας πως εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι μετά 90 ημέρες από τη νόσηση, πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ενώ υπογράμμισε ότι αν κάποιος εμβολιαστεί μέσα στον Ιανουάριο θα πληρώσει πρόστιμο 50 ευρώ.

Εξαιρέσεις

Επίσης, είπε ότι το πρόστιμο δεν θα καταβάλλουν και όσοι έχουν κάνει αίτηση στις τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. για να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας.
Την αίτηση υποβάλει ο γιατρός τους.
Στις περιπτώσεις που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό έως τις 28 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, είπε ότι εξαιρούνται ακόμα όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, 15.000 έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Αυτοί εξαιρούνται από το πρόστιμο
Αν κάποιος έχει εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις 60 χώρες που αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους στην Ελλάδα, θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr» υπογράμμισε ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου.
Για τους υπόλοιπους που είναι μερικώς εμβολιασμένοι, απλώς λήγει το πιστοποιητικό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης