Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιφυλάξεις Τζανάκη: Πουθενά στην Ευρώπη δεν παρατηρήθηκε ύφεση της Omicron σε 10 ημέρες

Επιφυλάξεις Τζανάκη: Πουθενά στην Ευρώπη δεν παρατηρήθηκε ύφεση της Omicron σε 10 ημέρες
Γίνονται λιγότερα self test και έτσι χάνουμε κρούσματα υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλάξεις για τα περί υποχώρησης του κύματος της Omicron στην Ελλάδα διατυπώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστηρίζει πως πουθενά στην Ευρώπη δεν παρατηρήθηκε ύφεση της Omicron μέσα σε 7 με 10 ημέρες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Τζανάκης εξέφρασε την επιφύλαξη του ως προς το κατά πόσο η μη αναμενόμενη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είναι πραγματική ή τεχνική, δεδομένου, όπως είπε, ότι μεγάλος αριθμός πολιτών το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self testing) κάτι που πλέον δεν γίνεται στον ίδιο βαθμό.
«Χάνουμε τα μισά και παραπάνω κρούσματα λόγω αυτής της διαφοροποίησης, κι έτσι βλέπουμε χαμηλούς αριθμούς.
Πουθενά στην Ευρώπη δεν παρατηρήθηκε ύφεση του κύματος μέσα σε 7-8-10 ημέρες» τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι τα ενεργά κρούσματα στα σχολεία μεταφράζονται σε 75.000 με 85.000 παιδιά.

Ανεμβολίαστοι

Αναφερόμενος στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ο κ.Τζανάκης επισήμανε ότι πρέπει η Πολιτεία να τους προσεγγίσει έναν προς έναν.
«Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν πολλά νοσήματα και αντί αυτό να τους οδηγήσει να εμβολιαστούν τους οδηγεί στη σκέψη ότι κινδυνεύουν, παρότι παίρνουν πολλά φάρμακα, πολύ πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια, από επιπλοκές και παρενέργειες.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο μυαλό τους επικρατεί αυτό.
Θα πρέπει να τους πλησιάσουμε έναν – έναν μήπως και κάποιοι από αυτούς αλλάξουν γνώμη» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης