Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πιτσιλής: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους - Πού γίνονται οι ενστάσεις

Πιτσιλής: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους - Πού γίνονται οι ενστάσεις
Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο των διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών το οποίο επιβάλλεται από σήμερα 17/1, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στην χώρα μας.
Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.
Η Αρχή θα παίρνει τον κατάλογο και θα κάνει τον καταλογισμό στις 16 του κάθε μήνα.
Για την πρώτη φορά η διαδικασία θα τρέξει θα γίνει έως τέλος Ιανουαρίου.
Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade.

Οι ενστάσεις

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν εξέτασης οι πολίτες θα μπορούν μέσω του Taxis να υποβάλλουν αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από τις υπηρεσίες.
«Στο πλαίσιο αυτό στα ζητήματα που αφορούν αλλαγές φορολογικής κατοικίας και εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάση, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ», είπε ο κ. Πιτσιλής, σημειώνοντας πως εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης