Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Κορυφαίοι υπουργοί στηρίζουν τον Johnson – Raab: Θα μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία

Μ. Βρετανία: Κορυφαίοι υπουργοί στηρίζουν τον Johnson – Raab: Θα μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία
Πυρά κατά του Βρετανού πρωθυπουργού από τον πρώην σύμβουλό του, Dominic Cummings
Σχετικά Άρθρα

Την πλήρη στήριξη τους στον πρωθυπουργό Boris Johnson σχετικά με τα περίφημα πάρτι στη Downing Street εν μέσω των σκληρών lockdown του 2020 εκφράζουν πολλοί κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης.
Αν και ο Dominic Cummings – πρώην σύμβουλος του Johnson, αποχώρησε το Νοέμβριο του 2020 -, υποστήριξε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν ενήμερος ότι θα παραβίαζε τους κανόνες για τον κορωνοϊό και ότι τον αγνόησε παρά τις προσπάθειες του να τον πείσει να σταματήσει τη συγκέντρωση, κορυφαίοι Βρετανοί υπουργοί επιμένουν και στηρίζουν τα όσα είπε στη Βουλή ο Boris Johnson.
Ότι δηλαδή δεν γνώριζε για τη συγκέντρωση στη Downing Street, ότι εργαζόταν την ώρα της συγκέντρωσης και ότι παρέστη για μόλις 25 λεπτά προκειμένου να ευχαριστήσει το προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στηρίζει ο Raab

Στο πλευρό του Johnson και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Dominic Raab, ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς του Cummings ως ψευδείς.
«Ένας πρωθυπουργός που θα εντοπιζόταν να λέει εσκεμμένα ψέματα στο Κοινοβούλιο, θα έπρεπε φυσιολογικά να παραιτηθεί.
Όμως, ο πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων για τη συγκέντρωση» είπε ο Raab, ο οποίος αφού τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του Cummings είναι ψευδείς, υποστήριξε ότι ο Johnson θα μείνει στην εξουσία για πολλά χρόνια ακόμα.
Ο Raab είπε ότι δεν θέλει να παρέμβει και να επηρεάσει την έρευνα που πραγματοποιεί η δημόσια λειτουργός Sue Gray, ενώ εκτίμησε ότι ο Johnson θα παραμείνει για πολλά χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, το οποίο και θα οδηγήσει και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση

Πυρά από βουλευτές και υπουργούς

Ωστόσο, το κύμα δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του Johnson παραμένει, καθώς μετά τις ανησυχίες βουλευτών και υπουργοί διερωτώνται για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποκαλύψεις αυτές, στην εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Επιστημών George Freeman δήλωσε «σοκαρισμένος και εμβρόντητος» από τις αποκαλύψεις και έθεσε το ερώτημα για ποιον λόγο το πολιτικό προσωπικό είχε την πολυτέλεια να απολαμβάνει τέτοιες κοινωνικές συγκεντρώσεις την ώρα που οι πολίτες της περιφέρειάς του «έβλεπαν τους αγαπημένους τους να πεθαίνουν μόνοι» ενώ και η υπουργός Υγείας Maria Caulfield τόνισε ότι, ανεξάρτητα αν παραβιάσθηκαν «τεχνικά» τα περιοριστικά μέτρα, το πνεύμα των κανόνων όντως παραβιάσθηκε.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής 6 βουλευτές των Τόρις έχουν αποσύρει τη στήριξη τους από τον Johnson, ενώ οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ζητήσει από τον Boris Johnson να υποβάλλει την παραίτηση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης