Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Το νέο, περίεργο σύμπτωμα της Omicron - Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Το νέο, περίεργο σύμπτωμα της Omicron - Τι λένε οι ειδικοί
Οποιαδήποτε ιογενής, βακτηριακή ή κάποια άλλη μολυσματική ασθένεια μπορεί, επίσης, να προκαλέσει πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης

Γιατροί από τη νότια Αφρική χαρακτήρισαν τον πόνο στη μέση ως ένα από τα σημάδια μόλυνσης με το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.
Τι πρέπει να κάνουμε αν παρατηρήσουμε ένα τέτοιο σύμπτωμα συμβούλευσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Ρώσος γιατρός, σπονδυλονευρολόγος, χειροπράκτης, Αντρέι Καμπίτσκιν.
Γιατροί και επιστήμονες από διαφορετικές χώρες διερευνούν τις ιδιότητες της νέας παραλλαγής της COVID-19. Έτσι, στη Δημοκρατία της νότιας Αφρικής ανακάλυψαν ότι το στέλεχος Όμικρον μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση.
Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό το σύμπτωμα υποδεικνύει άμεσα τη μόλυνση ενός ατόμου από κορωνοϊό, ακόμη και αν συνδυάζεται με σημάδια κρυολογήματος, σημείωσε ο Αντρέι Καμπίτσκιν.
«Ας μην κατηγορούμε για όλα την Όμικρον, διότι πολλοί άλλοι ιοί, συμπεριλαμβανομένου του ιού της γρίπης και του ιού του έρπητα, μπορούν να προκαλέσουν πόνο στη μέση» είπε χαρακτηριστικά.

Τι προκαλεί τις μυαλγίες

Οποιαδήποτε ιογενής, βακτηριακή ή κάποια άλλη μολυσματική ασθένεια μπορεί, επίσης, να προκαλέσει πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης, οι οποίοι ονομάζονται μυαλγίες, πρόσθεσε ο Αντρέι Καμπίτσκιν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόνος στην πλάτη και στη μέση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της συνήθειας ενός ατόμου να κάθεται με στάση κακή και επιβλαβή για το σώμα.
Μόνο ένας ειδικός μπορεί να εξηγήσει από πού προέρχεται ο πόνος στη μέση.
Επομένως, εάν έχετε τέτοια συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη εξέταση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης