Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ernst & Young: Τα κρατικά κρυπτονομίσματα θα σημάνουν το τέλος των τραπεζών

Ernst & Young: Τα κρατικά κρυπτονομίσματα θα σημάνουν το τέλος των τραπεζών
Η ελεγκτική εταιρεία συμβουλεύει τις τράπεζες να συνεργάζονται στενότερα με τις περιφερειακές και εθνικές ρυθμιστικές αρχές

Για τη μεγάλη εισροή κρατικών ψηφιακών νομισμάτων προετοιμάζει τις τράπεζες η μεγάλη ελεγκτική εταιρεία Ernst&Young.
Ειδικότερα, η E&Υ, μέσω της έκθεσης Global Regulatory Review 2022, συνέστησε στα εμπορικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη μαζική είσοδο των stablecoin και των κρατικών νομισμάτων (CBDC) στην αγορά.
Οι ελεγκτές της EY γράφουν ότι είναι καιρός οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να μεταβάλουν τις πολιτικές τους, εάν θέλουν να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της διάδοσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Είναι καιρός οι τράπεζες να δράσουν τώρα για να διατηρήσουν τους πελάτες τους.
«Εάν οι πελάτες, χάρη στα κρατικά ψηφιακά νομίσματα, θα εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις απευθείας στις κεντρικές τράπεζες, δεν θα χρειάζονται εμπορικές τράπεζες.
Τα έσοδα και τα περιθώρια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα μειωθούν σημαντικά», πιστεύουν οι συντάκτες του report της EY.
Η ελεγκτική εταιρεία συμβουλεύει τις τράπεζες να συνεργάζονται στενότερα με τις περιφερειακές και εθνικές ρυθμιστικές αρχές.
Τα κρατικά κρυπτονομίσματα μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν, αλλά ακόμη και να αντικαταστήσουν πλήρως το νόμισμα fiat. Επομένως, οι τραπεζίτες πρέπει να διερευνήσουν εκ των προτέρων τη δυνατότητα υιοθέτησής τους.
«Εφόσον κατανοήσουν τις εξελίξεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι σε θέση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες αλλαγές», λένε οι αναλυτές της EY.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης