Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές οδήγησαν στο -1,22% - Πιέσεις και στην πληροφορική

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές οδήγησαν στο -1,22% - Πιέσεις και στην πληροφορική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα πτωτική συνεδρίαση σήμερα καθώς δε δοκίμασε σε καμία στιγμή να μειώσει αισθητά τις απώλειες και να πάει για θετικό πρόσημο. Ακολουθούσε από το ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο τις αγορές της Ευρώπης. Βέβαια μόλις κλείσαμε οι ευρωπαϊκοί δείκτες βελτίωσαν την εικόνα τους κάπως.

Μετοχές με καλή κίνηση στις προηγούμενες συνεδριάσεις υποχώρησαν, ενώ μετοχές που δεν είχαν ακολουθήσει την ανοδική τάση προσπάθησαν να κλείσουν ανοδικά και αρκετές τα κατάφεραν. Ξεχώρισαν η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η ΕΥΔΑΠ και λίγο ο ΟΛΠ. Γύρισε στο τέλος σε οριακή άνοδο η Motor Oil και η Aegean. Από την άλλη Jumbo, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και ΟΠΑΠ είχαν απώλειες άνω του 2%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι μη συστημικές ξεχώρισαν σήμερα. Η Αττικής πήγαινε ανοδικά από το πρωί, ενώ η Ελλάδος, ήταν πτωτική στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αλλά προς το τέλος μάζεψε την πτώση και μάλιστα έκλεισε και με μικρή άνοδο. Οι συστημικές όλες κάτω. Η Πειραιώς σε κάποια στιγμή γύρισε ανοδική άλλα έκλεισε με απώλειες άνω του 2%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πέρασε ξανά πάνω από τα 2 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή είχε κάνει το placement, οπότε θεωρούμε πως είναι σημαντικό να βρεθεί ξανά πάνω και πως είναι καλή αντίσταση το συγκεκριμένο σημείο. Προσπαθεί καιρό χωρίς επιτυχία να το διασπάσει. Για να δούμε αν τώρα είναι η ώρα.

ΕΥΔΑΠ: Πάει να κάνει τη διάσπαση και έγινε σήμερα το πρώτο σημαντικό βήμα. Στα 8,12 ευρώ και στο +2,01% με όγκο 109 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Το μεγάλο πτωτικό σερί στην Epsilon Net, ίσως να ανησύχησε τους επενδυτές και σε συνδυασμό με την πτωτική κίνηση της αγοράς να έβγαλαν πωλήσεις. Ίσως δηλαδή να φοβήθηκαν ότι μπορεί να διορθώσουν και άλλες μετοχές του κλάδου. Τώρα, οι πληροφορίες λένε πως ένας θεσμικός με κάπου 700 χιλ. κομμάτια φεύγει τις τελευταίες μέρες και γι΄ αυτό υποχωρεί η τιμή και βλέπουμε πίεση. Άλλες βέβαια μετοχές είχαν εισροές και πήγαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

EPSILON NET: Στα 4,11 ευρώ και στο -10,65% με χαμηλό ημέρας τα 4,10 ευρώ και υψηλό όγκο 386 χιλ. τεμάχια. Όγδοη συνεχόμενη πτωτική.

ENTERSOFT: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική. Στα 5,48 ευρώ και στο -4,86%.

PROFILE: Νέα ιστορικά υψηλά έπιασε σήμερα στα 6,70 ευρώ για να κλείσει στα 6,60 ευρώ με άνοδο 1,54% και όγκο κοντά στις 50 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Δυνατές εντολές αγοράς σήμερα στη μετοχή και παρά τις απώλειες που κατέγραφαν οι δείκτες στο ΧΑ. Στα 1,18 ευρώ και στο +3,96% αλλά ενδοσυνεδριακά είδε και τα 1,22 ευρώ.

AS COMPANY: Μεγάλος ξανά ο όγκος και μάλλον λόγω της ανόδου του ΧΑ τις προηγούμενες μέρες, ο πωλητής στο έχει πάει πιο ψηλά, όπως και οι αγοραστές, οι οποίοι στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν περισσότερη δύναμη. Έγινε δυνατό μάζεμα σήμερα αφού ο όγκος αντιστοιχούσε σε ποσοστό πάνω από 1% του συνόλου. Μάλιστα ήταν γεμάτες με εντολές και οι δύο πλευρές.

Θεωρούμε αρκετά υποτιμημένη τη μετοχή, αλλά λόγω του ξένου που εδώ και μήνες ήθελε να φύγει, έχει κρατηθεί χαμηλά και έχει υστερήσει. Με κέρδη προ φόρων 2,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και αν αφαιρέσουμε το ταμείο, η αποτίμηση μάλλον είναι αστεία. Στα 2,17 ευρώ και στο +0,93% με όγκο 164 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Μεγάλος σήμερα ο όγκος των συναλλαγών. Έκλεισε με απώλειες 2,94% και στα 1,65 ευρώ.

CENTRIC: Η συμπεριφορά της έχει πολλά πάνω-κάτω. Αυτές τις μέρες έχει φορέσει την… καλή της. Μάζεψε γρήγορα τις αρχικές απώλειες που είχε το πρωί και κινήθηκε προς τα 0,31 ευρώ που ήταν το χθεσινό κλείσιμο. Εκεί είχαν μπει εντολές πώλησης 40 χιλ. τεμαχίων αλλά με μία πράξη απορροφήθηκαν από τους αγοραστές. Με όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,3170 ευρώ και στο +2,26%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πάνω από το 1% του συνόλου των μετοχών άλλαξε χέρια σήμερα και μπορούμε να πούμε πως η μετοχή κρατήθηκε καλά μετά την ανακοίνωση για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Στα 0,61 ευρώ και στο -1,61%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης