Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκαθαρίζει ο ΕΜΑ: Δεν είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Ξεκαθαρίζει ο ΕΜΑ: Δεν είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό
Ο EMA σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει επαρκή στοιχεία όσον αφορά στην τέταρτη δόση
Σχετικά Άρθρα

Έντονος είναι ο διάλογος που έχει ανοίξει για τη χορήγηση των επαναληπτικών δόσεων μέσα στην επέλαση της μετάλλαξης Omicron.
Κορυφαίοι υγειονομικοί φορείς και επιστήμονες, όπως ο λοιμωξιολόγος Fauci μιλούν για την ανάγκη παραγωγής ενός εμβολίου που θα στοχεύει αποκλειστικά στην εκάστοτε κυρίαρχη παραλλαγή.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, από την πλευρά του, σε συνέντευξη Τύπου, κατέστησε σαφές ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν θα είναι αναγκαία μακροπρόθεσμα.
Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, οι επαναληπτικές δόσεις με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα ενδέχεται να μειώσει τα αντισώματα τα οποία μπορούν να παραχθούν με κάθε δόση.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αν στο μέλλον χρειαστεί να επαναληφθεί ο εμβολιασμός αυτό θα γίνεται λίγο πριν από τον χειμώνα όπως γίνεται και με την γρίπη. Αυτό θα αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό ακριβώς την στιγμή που θα το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Μη επαρκή στοιχεία

Ο EMA σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει επαρκή στοιχεία όσον αφορά στην τέταρτη δόση.
Αυτό που τονίζει πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό που έχει ήδη εμβολιαστεί.
Ωστόσο, στους ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό, που έχουν λάβει τις τρεις δόσεις θα ήταν λογικό να τους χορηγηθεί και η 4η δόση.
Σημειώνεται επίσης ότι η έγκριση εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με διαφορετική σύσταση, απαιτεί κλινικά δεδομένα που δείχνουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση από αυτή που δημιουργείται από τα ενισχυτικά που είναι διαθέσιμα προς το παρόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης