Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραβεία FIFA: Ο Λεβαντόφσκι - εκεί που πρέπει - στην κορυφή, ο Μέσι μαθαίνει πώς να χάνει και ο... απών Σαλάχ!

Βραβεία FIFA: Ο Λεβαντόφσκι - εκεί που πρέπει - στην κορυφή, ο Μέσι μαθαίνει πώς να χάνει και ο... απών Σαλάχ!
Τώρα αποκαταστάθηκε η τάξη. Στα δικά μας μάτια τουλάχιστον. Η άποψή μας για τη «Χρυσή Μπάλα» του Δεκεμβρίου καταγράφηκε, για όσους έχουν κοντή μνήμη. Εκεί ψηφίζουν και οι... Σεϋχέλλες. Στο βραβείο FIFA The Best της FIFPro αποφασίζουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές και οι αρχηγοί τους. Δηλαδή, οι ειδικοί. Και έχρισαν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τον «κορυφαίο» για το έτος 2021.
Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ανούσιο να καταγράψουμε τα επιτεύγματα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι την τελευταία διετία. Το 2020 απλά ήταν το αποκορύφωμα με την κατάκτηση 6 τροπαίων και δη του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γάλλοι του France Football του στέρησαν τη «Χρυσή Μπάλα», την οποία το 2021 τη... χάρισαν στον Λιονέλ Μέσι. Έτσι απλά. Η FIFA, στην ψηφοφορία των The Best, είδε τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αρχηγούς των Εθνικών ομάδων (αυτούς βαραίνει η ευθύνη των αποτελεσμάτων, μαζί με επιλεγμένους δημοσιογράφους και ορισμένους οπαδούς) να χρίζουν καλύτερο ποδοσφαιριστή για το περασμένο έτος το πολωνικό πολυβόλο της Μπάγερν Μονάχου. Δικαιοσύνη λέγεται αυτό.

Back to back διάκριση για τον Λεβαντόφσκι, μπροστά από Μέσι και Σαλάχ!

Διότι όταν στην τριάδα βρίσκονται αστέρια όπως οι Λιονέλ ΜέσιΜοχάμεντ Σαλάχ και ο ίδιος ο νικητής, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τότε κάθε αμφιβολία περνά στην άκρη, περί εγκυρότητας της ψηφοφορίας. Στα social media ο φίλαθλος κόσμος του ποδοσφαίρου οργιάζει. «Να κερδίζεις το βραβείο της FIFA, ενώ δεν έχεις κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, είναι σαν να πετυχαίνεις το γκολ της τιμής, με ψαλιδάκι, σε ήττα 1-6». Ωραία παρομοίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο BNSports 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης