Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές αφαίρεσαν άδεια γιατρού και την στέλνουν στο ψυχιατρείο, επειδή θεράπευε ασθενείς με Covid-19

ΗΠΑ: Οι αρχές αφαίρεσαν άδεια γιατρού και την στέλνουν στο ψυχιατρείο, επειδή θεράπευε ασθενείς με Covid-19
Η Ivermectin και η Hydroxychloroquine που χορηγούσε η γιατρός έχουν αποδειχθεί αμφιλεγόμενες, επειδή δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένες από τον FDA για τη θεραπεία του COVID, αλλά ορισμένοι γιατροί και εξέχοντα δημόσια πρόσωπα έχουν υποστηρίξει ότι λειτουργούν καλά κατά του ιού
Σχετικά Άρθρα

Μια γιατρός με σπουδές στο MIT που συνταγογραφούσε σε ασθενείς με COVID Ivermectin και Hydroxychloroquine απώλεσε την ιατρική της άδεια και διατάχθηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, από το Συμβούλιο Αδειών Ιατρικής του Maine στις ΗΠΑ που ψήφισε υπέρ της αφαίρεσης της ιατρικής άδειας της Δρ Meryl Nass για 30 ημέρες, κατηγορώντας την ότι «παραπληροφορεί» σχετικά με τον COVID-19.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η Nass «αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ασφάλεια του κοινού που μπορεί να λάβει τις ιατρικές της υπηρεσίες» ως αποτέλεσμα της προμήθειας αντιιικών φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID.

Με δύο μόλις αναφορές η αφαίρεση της άδειας...

Το ιατρικό συμβούλιο ψήφισε την αναστολή της Nass αφού έλαβε μόλις δύο καταγγελίες ότι δημοσίευε ψευδείς πληροφορίες στο blog της και στο Twitter.
Ένας γιατρός ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Maine για το πώς επικοινώνησε μαζί του ο γιος ενός ασθενούς που ισχυρίστηκε ότι, ο πατέρας του είχε «οριακά παραλήρημα» και «δεν τα πήγαινε καλά» αφού του συνταγογραφήθηκε Ivermectin από την Nass.
Η Nass ανέφερε επίσης η ίδια στο ιατρικό συμβούλιο όταν παραδέχτηκε ότι έλαβε υδροξυχλωροκίνη υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ο ασθενής της με COVID έπασχε από νόσο του Lyme.
«Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να πάρω ένα δυνητικά σωτήριο φάρμακο για τον ασθενή μου», είπε ο Νες.
Στις αναρτήσεις της στο ιστολόγιό της, η Nass αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά του COVID-19, υποστηρίζοντας ότι σχετίζονται με βλάβες στην αναπαραγωγή.

Tα αμφιλεγόμενα φάρμακα

Η Ivermectin και η Hydroxychloroquine έχουν αποδειχθεί αμφιλεγόμενες, επειδή δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένες από τον FDA για τη θεραπεία του COVID, αλλά ορισμένοι γιατροί και εξέχοντα δημόσια πρόσωπα έχουν υποστηρίξει ότι λειτουργούν καλά κατά του ιού.
Τα μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης εμπλακεί σε παραπληροφόρηση γύρω από το Ivermectin, με το Associated Press να καλείται να ζητήσει συγγνώμη για τον ψευδή ισχυρισμό ότι το 70% των κλήσεων στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων του Μισισιπή αφορούσαν άτομα που έλαβαν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19.
Το CNN αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Joe Rogan αφού υποστήριξε ψευδώς, ότι ο παρουσιαστής του podcast πήρε.... «αποπαρασιτωτή αλόγων», παρά το γεγονός ότι στον Rogan είχε χορηγηθεί Ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ανθρώπων, από εξουσιοδοτημένο γιατρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης