Τελευταία Νέα
Speculator

Φωτιά στην ΕΧΑΕ από Λαζαρίδη με επιλεκτικές αυξήσεις μισθών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας

Φωτιά στην ΕΧΑΕ από Λαζαρίδη με επιλεκτικές αυξήσεις μισθών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας
Απορίες δημιουργούν οι αντιδράσεις των μελών του ΔΣ της ΕΧΑΕ
Σχετικά Άρθρα

Σε μια κίνηση που προβληματίζει -όσους δεν γνωρίζουν- και κάνει να χαμογελούν όσους ξέρουν, προέβη ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Κος Σωκράτης Λαζαρίδης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Αντιδράσεις που μπορεί να ενταθούν καθώς σήμερα έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που μπορεί να οδηγήσει και σε απεργιακές κινητοποιήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του Χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένο ο κ. Λαζαρίδης λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, και μετά την αναβάθμιση της Αναπληρώτριας Επιτελική Διευθύντριας Κας Γ. Μουρλά (την οποία είχε αποκαλύψει το ΒΝ), σε Επιτελική Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου «τακτοποιεί» μισθολογικά άλλους 30 εργαζόμενους.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με έρευνα που είχε αναλάβει εξωτερικός σύμβουλος, για λογαριασμό της Διοίκησης, οι μισθοί στην ΕΧΑΕ υπολείπονται κατ’ ελάχιστον 15% από το μέσο όρο της αγοράς.
Λαμβάνοντας ως αφορμή την παραπάνω έρευνα, και μετά τη σημαντική καθυστέρηση στην έλευση νέου CEO, φρόντισε ώστε λίγο πριν την αποχώρησή του, να δοθούν αυξήσεις σε 30 και μόνο εργαζόμενους, δεσμεύοντας χρηματικό ποσό στον προϋπολογισμό του 2022 μόνο για τους συγκεκριμένους και όχι για όσους προβλέπει η έρευνα.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη αναστάτωση στο προσωπικό όπου γίνεται λόγος για τακτοποίηση ημετέρων ενώ όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό έφερε και έριδες μεταξύ υπαλλήλων.
Στην ουσία δημιούργησε μια καυτή πατάτα για το επόμενο CEO τον οποίο ίσως προσφερθεί να βοηθήσει με τη νέα του ιδιότητα αυτή του Συμβούλου Διοίκησης.
Απορίες δημιουργούν οι αντιδράσεις των μελών του ΔΣ της ΕΧΑΕ, αφού οι επιλεκτικές αυξήσεις πέρασαν από το ΔΣ του Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν αποχωρήσει και επίσημα ο Κος Σ. Λαζαρίδης και παρά το γεγονός ότι τα μέλη του ΔΣ είχαν ενημερωθεί από το Σωματείο των εργαζομένων, σχετικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο νέος CEO του Χρηματιστηρίου μάλλον θα βρεθεί προ σημαντικών εκπλήξεων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης