Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Τανάγρα παρουσία Μητσοτάκη τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα Rafale - Διέλευση πάνω από την Ακρόπολη

Στην Τανάγρα παρουσία Μητσοτάκη τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα Rafale - Διέλευση πάνω από την Ακρόπολη
Συνολικά η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 Rafale με συνολικό κόστος 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Στην Τανάγρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 12:45 σήμερα Τετάρτη 19/1 τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά Rafale, τα οποία έφτασαν στην Ελλάδα από τη Γαλλία ύστερα από μια πτήση διάρκειας περίπου δύο ωρών.
Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, τα έξι Rafale που πιλοτάρουν εκπαιδευμένοι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε μια συμβολική κίνηση.
Τα τέσσερα από τα έξι Rafale - τα συγκεκριμένα αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία - είναι μονοθέσια και τα άλλα δύο διθέσια.
Στα διθέσια Rafale, συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο είναι Γάλλοι εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας

Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνoδεύει ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια» είπε ο πύργος ελέγχου της Τανάγρας στους Έλληνες πιλότους των Rafale.

Το μήνυμα του πιλότου
«Ελλάδα, θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σας.
Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον» είπε ο πιλότος ενός από τα Rafale στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων κατά την προσέγγιση του στην Τανάγρα.
54443333.jpg
222_8.jpg
2223.jpg
2224.jpg
Φιέστα

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών δίνουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνική Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Συνολικά 24 μαχητικά έναντι 3,3 δισ ευρώ

Η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2021.
Το κόστος ανέρχεται σε 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με τον οπλισμό τους.
Κατόπιν θα αγοραστούν άλλα 6 μαχητικά με κόστος 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά το κόστος για τα 24 μαχητικά αεροσκάφη, με τα όπλα και τα υλικά για τη συντήρηση τους, ανέρχεται σε 3,3 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης