Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σύμπτωμα στα μάτια που ίσως υποδηλώνει ότι έχετε μολυνθεί από την Omicron

Το σύμπτωμα στα μάτια που ίσως υποδηλώνει ότι έχετε μολυνθεί από την Omicron
Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι αυτά του κρυολογήματος, αλλά το πιο περίεργο είναι ο πόνος στα μάτια ή τα μάτια που δακρύζουν συνεχώς

Μία γιατρός από την Βρετανία προειδοποίησε για ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα στα μάτια, που μπορεί να είναι ένα σημάδι της παραλλαγής Όμικρον.
Στην αρχή, μόλις άρχισε να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, οι ασθενείς πρόσεχαν για τα τρία βασικά συμπτώματα που είναι ο υψηλός πυρετός, ο βήχας και η απώλεια όσφρησης και γεύσης.
Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, η Όμικρον παρουσίασε και κάποια νέα συμπτώματα που παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία του σώματος.
Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι αυτά του κρυολογήματος, αλλά το πιο περίεργο είναι ο πόνος στα μάτια ή τα μάτια που δακρύζουν συνεχώς.
Η γιατρός Nina Aslam, δήλωσε στην εφημερίδα Express ότι έχει δει σε αρκετούς ασθενείς επιπεφυκίτιδα.
Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα, της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.
Το σύμπτωμα αυτό εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα που βρέθηκε θετική στον Covid τον Μάρτιο του 2020.
Η 29χρονη γυναίκα είχε μικρό πρόβλημα με το αναπνευστικό της, ωστόσο έπασχε από «σοβαρή επιπεφυκίτιδα».
Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Νίνα Άσλαμ, η συγκεκριμένη παραλλαγή βάζει στο στόχαστρο τους οφθαλμούς: «Οι κυτταρικοί υποδοχείς μέσω των οποίων οι παραλλαγές της νόσου Covid εισέρχονται στο σώμα, βρίσκονται στους οφθαλμούς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μια προκαταρκτική μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η Όμικρον μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να επηρεάζει τους οφθαλμούς απ΄ό,τι άλλες μεταλλάξεις».
Το σύμπτωμα αυτό, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που είναι ασυμπτωματικά, υπογράμμισε η Βρετανίδα επιστήμονας.
Η γενική γιατρός συστήνει στους πολίτες να φροντίζουν για την υγεία των οφθαλμών τους και, σε περίπτωση που τα μάτια τους κοκκινίσουν, να αντιμετωπίσουν γρήγορα το πρόβλημα.
Άλλα αναφερόμενα σημάδια της παραλλαγής Όμικρον περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, ναυτία ή έμετο, με μερικούς ανθρώπους να εμφανίζουν επίσης υπνική παράλυση όπως και νυχτερινές εφιδρώσεις.
Πρόσφατα, νοσοκομείο του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι, οι λιποθυμίες μπορεί να είναι επίσης σημάδι της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->