Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μicrosoft: Επένδυση στο Μetaverse και το gaming μέσω της Activision Blizzard

Μicrosoft: Επένδυση στο Μetaverse και το gaming μέσω της Activision Blizzard
Υπενθυμίζεται ότι η Activision Blizzard έχει μια μακρά λίστα εμβληματικών franchise games

Η Microsoft Crop. εξαγόρασε τον κολοσσό του gaming Activision Blizzard Inc. έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο για της ενίσχυσης της στρατηγικής επέκτασής της στο gaming και το Metaverse.
Υπενθυμίζεται ότι η Activision Blizzard έχει μια μακρά λίστα εμβληματικών franchise games όπως το Call of Duty, το Overwatch, το Candy Crush, το World of Warcraft και το Tony Hawk’s Pro-Skater. Μετά τη συμφωνία, τα παιχνίδια πρόκειται να ενταχθούν στην υπηρεσία Game Pass του Microsoft Xbox, που έχει 25 εκατομμύρια συνδρομητές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft στις 18 Ιανουαρίου, η εταιρεία θα εξαγοράσει την Activision Blizzard για 95,00 δολάρια ανά μετοχή, με τη συνολική αποτίμηση να αγγίζει το ποσό των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία πρόκειται να κλείσει το οικονομικό έτος 2023 και θα καταστήσει τον τεχνολογικό κολοσσό την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών από πλευράς εσόδων στον κόσμο – πίσω από την Tencent και τη Sony.
Όπως ανέφερε η Microsoft, η εν λόγω εξαγορά θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των υπηρεσιών της σε κινητά, υπολογιστές, κονσόλες και παιχνίδια cloud, ενώ θα προσφέρει δομικά στοιχεία για το Metaverse». Ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Microsoft Satya Nadella δήλωσε: «Το gaming είναι η πιο δυναμική και συναρπαστική κατηγορία ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφορμών metaverse».
Ως μέρος της εξαγοράς, η Microsoft δήλωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, θα παραμείνει στο τιμόνι μέχρι να κλείσει η συμφωνία, με τα ηνία στη συνέχεια να παραδίδονται στον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Gaming, Phil Spencer.
Ο Spencer χαιρέτισε τη συμφωνία μέσω μιας ανάρτησης στο ιστολόγιο του Xbox και τόνισε ότι η εταιρεία εργάζεται για να κάνει το cloud gaming προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές. Ωστόσο, δεν έκανε αναφορά στο Metaverse ή το NFT.
«Η απόκτηση της Activision Blizzard θα επιταχύνει τα σχέδιά μας για το Cloud Gaming, επιτρέποντας σε περισσότερα άτομα σε περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην κοινότητα του Xbox, χρησιμοποιώντας τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές που ήδη κατέχετε», έγραψε ο Spencer.

Το Metaverse της Microsoft

Τον Νοέμβριο, η Nadella αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια της Microsoft για το Metaverse, μέσω μιας αναβάθμισης στην υπηρεσία «Teams» και ενός προϊόντος που ονομάζεται «Dynamics 365 Connected Spaces». Η αναβάθμιση «Mesh» για το Teams πρόκειται να εισαγάγει εξατομικευμένα ψηφιακά avatar και χώρους όπου οι χρήστες θα «συναντιούνται».
Ο Nadella δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν «να περιμένουν απολύτως» να δουν τη Microsoft να ενσωματώνει χαρακτηριστικά Metaverse με τις κονσόλες παιχνιδιών Xbox, αλλά δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα σχέδια ή λεπτομέρειες.
Δεν είναι σαφές εάν τα παιχνίδια Metaverse της Microsoft στο Xbox θα περιλαμβάνουν NFTs. Ο Spencer σημείωσε ότι εάν το Xbox Store υποστήριζε NFTs, η εταιρεία θα εξαλείφει κάθε κακόβουλη συμπεριφορά ή περιεχόμενο.
Yπενθυμίζεται πως η Wall Street Journal ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 100 εργαζόμενοι από την ομάδα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft εγκατέλειψαν την εταιρεία τον περασμένο χρόνο για να ενταχθούν στον ανταγωνιστή της Metaverse (Facebook).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης