Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mε την εξαγορά της Encode η Obrela Security γίνεται η μεγαλύτερη εταιρία κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα

Mε την εξαγορά της Encode η Obrela Security γίνεται η μεγαλύτερη εταιρία κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα
Η εξαγορά καθιστά την Obrela τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικότερους παρόχους Managed Detection and Response (MDR) υπηρεσιών παγκοσμίως

Η μεγαλύτερη εταιρία κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως δημιουργείται με την εξαγορά της Encode από την Obrela Security Industries, κορυφαίου πάροχου υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο.
Όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, στις 30/12/2021 απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας Encode που επίσης δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
Η εξαγορά καθιστά την Obrela τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικότερους παρόχους Managed Detection and Response (MDR) υπηρεσιών παγκοσμίως.

Ο νέος κύκλος εργασιών

H απόκτηση της Encode δημιουργεί ένα νέο δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων καθώς και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο.
Η επερχόμενη ενοποίηση των δύο εταιρειών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της κυβερνοασφάλειας και καθιστά το ενοποιημένο σχήμα φορέα παγκόσμιας καινοτομίας, ικανό να διεκδικήσει νέα, μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, αποδίδοντας σημαντικές υπεραξίες για τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους.
Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Obrela Security Industries Γιώργος Πατσής, επισήμανε ότι η απόκτηση της Encode αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Obrela και τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας γενικότερα.
Το μέλλον του κλάδου απαιτεί τη συνένωση δυνάμεων και επιχειρησιακών συνεργειών για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, σε ένα έντονα ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο, ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Διευρυμένη αποστολή

Μαζί είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ακόμη πιο δυναμικά και εστιασμένα την κοινή μας αποστολή που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης λειτουργίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών και την αποτελεσματική προστασία τους από κυβερνοαπειλές σε πραγματικό χρόνο, πρόσθεσε.
Επιδιώκουμε τη σταδιακή και ομαλή συνένωση των εταιρειών προς όφελος των πελατών, επενδυτών αλλά και των ανθρώπων των εταιρειών.
Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, ακολουθώντας τη διεθνή επεκτατική στρατηγική μας και δημιουργώντας 50 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας το 2022, ανέφερε επίσης.
Τα ιδρυτικά στελέχη της Obrela, αλλά και οι βασικοί της μέτοχοι, η EOS Capital Partners και το LATSCO Family Office, δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει η νέα συμφωνία, ενώ έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ενοποιημένου σχήματος και τις μελλοντικές του κινήσεις στη διεθνή αγορά.
Από την πλευρά του ο Απόστολος Ταμβακάκης, επικεφαλής της EOS Capital Partners, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η επένδυσή μας στην Obrela, μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στη χώρα μας, με σημαντική διεθνή παρουσία, εξελίσσεται δυναμικά.
Η εξαγορά της Encode γίνεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς η πανδημία, επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και κυβερνήσεων και ανέδειξε την ανάγκη της κυβερνοασφάλειας.

Επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της Obrela 

Επιδιώκουμε να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία της Obrela και κατ' επέκταση να συμβάλουμε δυναμικά στο χώρο της κυβερνοασφάλειας σε διεθνές επίπεδο».
Ο Νίκος Βουτυχτής, Chief Investment Officer του LATSCO Family Office στην Ελλάδα, δήλωσε: «Επενδύοντας πρόσφατα στην Obrela, γνωρίζαμε καλά ότι ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας διεθνώς βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση με την ενοποίηση εταιρειών του χώρου να αποτελεί μια προφανή αλλά και επιδιωκόμενη εξέλιξη.
Η ενσωμάτωση της Encode στην Obrela υπηρετεί αυτή τη στρατηγική και εξασφαλίζει για το ενοποιημένο σχήμα σημαντικές οικονομίες κλίμακας και συμπληρωματικότητα στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, ικανό μέγεθος ώστε να δημιουργεί στους πελάτες της ένα αίσθημα εμπιστοσύνης.
Tαυτόχρονα γίνεται ο προτιμητέος εργοδότης που μπορεί να προσελκύσει ταλαντούχους επαγγελματίες του χώρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης