Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Υόρκη: Εισαγγελέας ανακάλυψε αποδείξεις για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλο του Trump

Νέα Υόρκη: Εισαγγελέας ανακάλυψε αποδείξεις για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλο του Trump
Η οικογένεια Trump κατηγορεί την εισαγγελέα James, που έχει εκλεγεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολιτικά κίνητρα και έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας»

Η έρευνα της εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον όμιλο Trump επέτρεψε να έρθουν στο φως στοιχεία που φαίνεται να αποδεικνύουν πρακτικές φοροδιαφυγής, κυρίως υπερεκτίμηση και στη συνέχεια υποεκτίμηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, που υπογράφει η εισαγγελέας James, ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Trump Organization, ο πρώην πρόεδρος Trump, είχε «την εξουσία απόφασης σε ένα μεγάλο εύρος πρακτικών της Trump Organization, περιλαμβανομένων και εσφαλμένων δηλώσεων προς τρίτους, κυρίως οικονομικούς θεσμούς και τις αμερικανικές φορολογικές Αρχές (IRS)".
Η James, επιθυμεί να ακούσει τι έχουν να πουν ο ΝτόναλντTrump και τα παιδιά του Ivanka και Donald Trump Junior, τονίζοντας πως πρέπει να αναγκαστούν να καταθέσουν.
«Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, η κ. (Ιβάνκα)Trump ήταν η κύρια επαφή για τον μεγαλύτερο πιστωτή της Trump Organization, την Deutsche Bank.
Σε σχέση με αυτήν τη θέση, η κ.Trump ήταν εκείνη από την οποία προερχόταν η αποστολή εσφαλμένων οικονομικών εγγράφων στην Deutsche Bank και το ομοσπονδιακό κράτος», σύμφωνα με το προαναφερόμενο δικαστικό έγγραφο.
Αναφέρεται, επίσης, πως «από το 2017», ο Trump Junior διέθετε εξουσία για πολλά έγγραφα που περιελάμβαναν παραπλανητικές εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, κυρίως μιας σουίτας στον ΠύργοTrump (Trump Tower), που δηλώθηκε τρεις φορές μεγαλύτερη του πραγματικού της μεγέθους και η αξία της οποίας υπερεκτιμήθηκε στα 200 εκατομμύρια δολάρια.
Η οικογένεια Trump κατηγορεί την εισαγγελέα James, που έχει εκλεγεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολιτικά κίνητρα και έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας».
Ο Trump, η Ivanka και ο Trump Junior καλούνταν ήδη στις αρχές Ιανουαρίου να εμφανιστούν για κατάθεση, στο πλαίσιο της εκτεταμένης αυτής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 από την Τζέιμς, όμως ο πρώην πρόεδρος απάντησε στέλνοντας στην εισαγγελέα μια πρόταση 20 σελίδων με προφανή σκοπό να «ακυρώσει» αυτές τις κλήσεις.
«Οι Trump πρέπει να συμμορφωθούν με τις νόμιμες κλητεύσεις μας για έγγραφα και μαρτυρίες, επειδή κανείς σε αυτήν τη χώρα δεν μπορεί να επιλέξει αν και πώς εφαρμόζεται ο νόμος σε εκείνον. Δεν θα παρεμποδιστούμε στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα και να διασφαλίσουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τζόουνς.
Η εισαγγελέας έχει την υποψία πως εδώ και σχεδόν τρία χρόνια η Trump Organization υπερεκτίμησε την αξία ορισμένων ιδιοκτησιών της, όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες, και υποεκτίμησε τις ίδιες ιδιοκτησίες ενώπιον των φορολογικών Αρχών, προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους.
Ο Erick Trump, ο άλλος γιος του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και αντιπρόεδρος της Trump Organization, έδωσε κατάθεση τον Οκτώβριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898