Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εκτός διαπραγμάτευσης η Trastor – Η WRED πουλάει στην Πειραιώς το σύνολο των μετοχών

tags :
Εκτός διαπραγμάτευσης η Trastor – Η WRED πουλάει στην Πειραιώς το σύνολο των μετοχών
H υπογραφή σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας πιθανώς να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων
Σχετικά Άρθρα

Εκτός διαπραγμάτευσης τέθηκε νωρίτερα η μετοχή της Trastor από το Ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία έλαβε ενημέρωση από το βασικό της μέτοχο WRED LLC, πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον επίσης μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας που κατέχει η WRED LLC στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε, η δε υπογραφή σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας πιθανώς να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.
Η Πειραιώς αποκτώντας το σύνολο των μετοχών θα έχει μία εταιρεία με εσωτερική λογιστική αξία 1,10 ευρώ ανά μετοχή και μία εταιρεία ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ. 
Ουσιαστικά, η κίνηση θυμίζει Grivalia αλλά με πολύ λιγότερα κεφάλαια, αφού η Grivalia όταν απορροφήθηκε από τη Eurobank ήταν μία πολύ ισχυρή εταιρεία ακινήτων. 
Τα έσοδα της Trastor στην τελευταία πενταετία τρέχουν με μέσο ετήσιο ρυθμό 36,7% και τα προσαρμοσμένα EBITDA με 31,6%.
Η εσωτερική λογιστική αξία έχει σημειώσει μέση ετήσια άνοδο 27,9% και από 59,5 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2016 έφτασε τον Ιούνιο του 2021 στα 166,6 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Trastor

Η «TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από το βασικό της μέτοχο WRED LLC, η τελευταία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον επίσης μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας που κατέχει η WRED LLC στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε, η δε υπογραφή σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας πιθανώς να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Η Εταιρεία δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία που τυχόν υπογραφεί.

H Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε ουσιώδη εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης