Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να είναι και 200.000… στο πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να είναι και 200.000… στο πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο
Από τους 533 νοσούντες Ισραηλινούς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με 1 έως 4 εμβόλια είναι το 55% δηλαδή 293 άτομα και το 45% είναι ανεμβολίαστοι.

Εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος ως προς την μετάδοση… δεν έχει κανένα νόημα διατρέχουν όλοι τον ίδιο κίνδυνο…
Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αυθαίρετο, αποδεικνύεται στο Ισραήλ ένα κράτος που προχώρησε σε μια πολύ στοχευμένη στρατηγική εμβολιασμού και πλέον οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 86%.
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι τα κρούσματα αυξάνονται και το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι η εμβολιαστική κατάσταση δεν έχει κανένα νόημα…
Είτε είσαι εμβολιασμένος, είτε είσαι ανεμβολίαστος είσαι το ίδιο επιρρεπής στην μετάδοση και όπως αποδεικνύεται και στην νοσηλεία…
Από τους 533 νοσούντες Ισραηλινούς που βρίσκονται στα νοσοκομεία, αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με 1 έως 4 εμβόλια είναι το 55% δηλαδή 293 άτομα και το 45% είναι ανεμβολίαστοι.
Οπότε ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασης, αυτοί που καταλήγουν στα νοσοκομεία δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, όπως αναφέρει το ελληνικό αφήγημα αλλά και οι εμβολιασμένοι.
Στις διασωληνώσεις ωστόσο οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι αλλά οι διαφορές με τους εμβολιασμένους δεν είναι χαοτικές.

Το Ισραήλ καταγράφει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, ενώ σε ημερήσια βάση ξεπέρασαν τις 72.000.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθ. Nachman Ash, δήλωσε ότι στην πράξη, ο αριθμός των νέων μολύνσεων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, «δεν είναι αδύνατο τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα να φθάνουν και τους 200.000».
Ο Ash ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν είχε δει ακόμη την κορύφωση του κύματος Omicron.
«Πιστεύω ότι η κορύφωση θα συμβεί σε μια εβδομάδα περίπου, ωστόσο, βλέπουμε επίσης ότι ο αριθμός των νοσηλειών εξακολουθεί να αυξάνεται, αλλά με αργό ρυθμό».
Τα σοβαρά κρούσματα και οι θάνατοι συνέχισαν επίσης να αυξάνονται.
Επιπλέον 35 ασθενείς προσθέσησαν με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία να ανέρχονται σε 533.
Συνολικά 35 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 8.350. Υπάρχουν συνολικά 393.785 ενεργά κρούσματα και άλλα 218.874 άτομα σε καραντίνα.

Συνολικά 17,6 εκατομμύρια εμβόλια έχουν χορηγηθεί στο Ισραήλ από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, με 4,4 εκατομμύρια να αποτελούν τις 3ες δόσεις.
Μια ανάλυση για τις μολύνσεις ανηλίκων κατά το κύμα Omicron έδειξε ότι εάν οι εμβολιασμοί έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι της παραλλαγής.
Η ανάλυση από μια ομάδα ερευνητών από το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Rehovot, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion-Israel, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και το Ιατρικό Κέντρο Sheba εστίασε στο πότε είχαν εμβολιαστεί…
Εάν ένας ανήλικος είχε λάβει τη δεύτερη ή την τρίτη δόση μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, ήταν καλύτερα προστατευμένος από τους μη εμβολιασμένους ή εμβολιασμένους κάποιους μήνες πριν.
Οι ανήλικοι ηλικίας πέντε έως 11 ετών που εμβολιάστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες είχαν δύο φορές περισσότερη προστασία από τους μη εμβολιασμένους και οι ηλικίες 12 έως 15 ετών ήταν τέσσερις φορές καλύτερα προστατευμένοι από τους μη εμβολιασμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης