Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγκριση εμβολίων (Έρευνα): Ποιο προστατεύει καλύτερα; - Ποιο παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων κατά της Omicron;

Σύγκριση εμβολίων (Έρευνα): Ποιο προστατεύει καλύτερα; - Ποιο παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων κατά της Omicron;
Ποιο εμβόλιο υπερισχύει μεταξύ των Sputnik V και Pfizer
Σχετικά Άρθρα
Αντικείμενα μελέτης και σύγκρισης από ερευνητές έγιναν τα εμβόλια Sputnik V και Pfizer όσον αφορά στην προστασία και στα επίπεδα αντισωμάτων κατά της μετάλλαξης Omicron.
Ειδικότερα, μια μικρή προκαταρκτική εργαστηριακή έρευνα διαπίστωσε καλύτερα αποτελέσματα στα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του στελέχους Omicron σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V καθώς δεν μειώθηκαν τόσο πολύ, όσο σε εκείνα τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.

Καλύτερο το Sputnik V

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Σπαλαντσάνι της Ιταλίας με τη συμμετοχή Ρώσων επιστημόνων και χρηματοδοτήθηκε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το Sputnik V στο εξωτερικό, έδειξε ότι η εξουδετερωτική δράση των αντισωμάτων κατά του στελέχους Omicron στους εμβολιασθέντες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι δύο φορές υψηλότερη από αυτή που δημιουργείται στους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της Pfizer.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δείγματα που ελήφθησαν τρεις έως έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου έδειξαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων στους λήπτες δύο δόσεων Sputnik V ήταν πιο ανθεκτικά στην Omicron από ό,τι σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με το Pfizer.
Η έρευνα έδειξε ότι τα ειδικά για την παραλλαγή Omicron εξουδετερωτικά αντισώματα ανιχνεύθηκαν στον ορό του αίματος του 74,2% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik και του 56,9% εκείνων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Το δείγμα και η προγηγούμενη έρευνα

Το αποτέλεσμα της έρευνας βασίσθηκε σε δείγμα 51 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V και σε δείγμα 17 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer.
Όλοι τους είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
«Σήμερα η αναγκαιότητα της τρίτης αναμνηστικής δόσης είναι προφανής», ανέφερε η προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιανουαρίου.
Μια προηγούμενη προκαταρκτική έρευνα του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, έδειξε ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου Sputnik Light παρείχε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση, παράγοντας περισσότερα αντισώματα κατά της Omicron από ό,τι το εμβόλιο Sputnik V με τις δύο δόσεις.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, στο 70% των ατόμων που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο Sputnik-V δημιουργούνται εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του στελέχους Omicron, τα οποία διατηρούνται στην πλειονότητα των περιπτώσεων 3 έως 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό.
Τα αποτέλεσμα της κοινής ρωσοϊταλικής έρευνας ανακοίνωσε η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, το οποίο πραγματοποίησε την έρευνα από κοινού με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899