Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ο Tayyip Erdogan στην κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας

Έτοιμος να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ο Tayyip Erdogan στην κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας
Οι δηλώσεις Biden δεν ήταν «πράσινο φως» στη ρωσική επιθετικότητα δήλωσε ο Γ.Γ. ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ότι πρόκειται να ταξιδέψει στην Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου και ελπίζει να καταφέρει να πείσει τους ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας να βρεθούν «τετ α τετ» το συντομότερο δυνατόν, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
«Στις αρχές του επόμενου μήνα, έχω μία επίσκεψη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Erdogan σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, στην Άγκυρα.
«Ελπίζουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, ο Ibrahim Kalin, ανέφερε πως ο Erdogan προσκάλεσε τους ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία για να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι δηλώσεις Biden δεν ήταν «πράσινο φως» στη ρωσική επιθετικότητα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκαθαρίσει στον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, πως οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας θα θεωρηθεί εισβολή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, χθες Τετάρτη, ο Biden προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα σε περίπτωση εισβολής (στην Ουκρανία) και ότι οι ΗΠΑ έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο κυρώσεων σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανέφερε σήμερα πως το σχόλιο του αμερικανού προέδρου Joe Biden για «μικρή εισβολή» δεν ήταν «πράσινο φως» στη Ρωσία για ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία.
«Καθόλου», δήλωσε ο Stoltenberg στο CNN, όταν στη διάρκεια συνέντευξης ρωτήθηκε εάν η τοποθέτηση Biden άναβε «πράσινο φως» στη ρωσική επιθετικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης