Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall λόγω αύξησης επιτοκίων και λήξεων στα options - Στο -1,1% ο S&P 500

Πτώση στη Wall λόγω αύξησης επιτοκίων και λήξεων στα options - Στο -1,1% ο S&P 500
Δεύτερη ημέρα πτώσης για τη Wall Street…
Σχετικά Άρθρα

Σε αρνητική περιοχή «έκλεισαν» την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου οι μεγαλύτεροι δείκτες της Wall Street, χάνοντας τα κέρδη που είχαν σημειώσει στην αρχή της συνεδρίασης.
Τους επενδυτές εξακολουθούν να απασχολεί η άνοδος των ομολόγων αλλά και η ταχύτητα αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed.
Την ίδια στιγμή, υπήρξε κύμα πωλήσεων λόγω λήξεων στα options την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,89%, στις 34.715 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε στο -1,1%, στις 4.481 μονάδες (κάτω από τις 4.500 μονάδες για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2021)
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρέθηκε στο -1,30%, στις 14.154 μονάδες

Την Τετάρτη 19 Iανουαρίου, ο Nasdaq βρέθηκε στο κλείσιμο σε επίπεδα απωλειών άνω του 10% σε σχέση με τον ιστορικό υψηλό του, που κατεγράφη τον Νοέμβριο του 2021, εισερχόμενος σε έδαφος τεχνικής διόρθωσης.
Μία ημέρα μετά, φάνηκε να ανακτά το χαμένο έδαφος κερδίζοντας μέχρι και 2%, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει τα κέρδη του και διολίσθησε εκ νέου.
Στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων, συνεχίζεται η μικρή αποκλιμάκωση, με την απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 1,84%,

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας κατέγραψε σημαντική βελτίωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 8 μονάδες τον Ιανουάριο και ανήλθε στις 23,2 μονάδες, από τις 15,2 μονάδες που ήταν τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία για την ανεργία την Πέμπτη έδειξαν ότι η άνοδος του Omicron θα μπορούσε να βλάψει την ανάκαμψη.
Χαμηλότερα κινήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές παραμένουν υψηλές και τα αποθέματα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 4,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 6,18 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.
Παράλληλα, οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν συνολικά σε 286.000, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.
Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στα 1.844 δολάρια, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,21% στα 86,7 δολάρια το βαρέλι.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, με τους traders να προεξοφλούν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, κατά 25 μ.β.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της United Airlines υποχωρούν περίπου 1%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και τη μείωση κρατήσεων που εμφάνισε λόγω της παραλλαγής Omicron.
H American Airlines ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις, αλλά μείωσε τo guidance, με τη μετοχή της να κινείται στο +1,2%.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το Netflix ανακοίνωσε αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το καμπανάκι στη Wall Street, εμφανίζοντας βελτιωμένα κέρδη (1,33 δολ. ανά μετοχή) και έσοδα (7,7 δισ. δολ.), ωστόσο ο αριθμός των νέων συνδρομητών της πλατφόρμας απογοήτευσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης