Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείνουν τα υποκαταστήματα οι αμερικανικές τράπεζες - Δεν επενδύουν πλέον σε προσωπικό

Κλείνουν τα υποκαταστήματα οι αμερικανικές τράπεζες - Δεν επενδύουν πλέον σε προσωπικό
Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων έρχεται επίσης καθώς οι τράπεζες ενοποιούνται, με τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο να ξεπερνούν τα 77 δισ. δολάρια το 2021
Η διαδικασία της συρρίκνωσης του δικτύου υποκαταστημάτων συνεχίζεται στις ΗΠΑ, όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες, με τις αμερικανικές τράπεζες να επενδύουν κυρίως στις υπηρεσίες που παρέχουν μέσω διαδικτύου.
Καθώς οι πελάτες στρέφονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τραπεζική και ο κλάδος ενοποιείται, οι αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν 2.927 υποκαταστήματα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.
Αναλυτικά, οι τράπεζες έκλεισαν σχεδόν 4.000 υποκαταστήματα και άνοιξαν περισσότερα από 1.000 υποκαταστήματα, σύμφωνα με την ανάλυση.

Οι συναλλαγές γίνονται ψηφιακά

"Αναμένουμε ότι η πτωτική τάση στα υποκαταστήματα θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια... καθώς περισσότερες από τις πτυχές της τραπεζικής που προσανατολίζονται στις συναλλαγές γίνονται ψηφιακά", δήλωσε ο Gerard Cassidy, επικεφαλής της στρατηγικής τραπεζών στην RBC Capital Markets.
Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων έρχεται επίσης καθώς οι τράπεζες ενοποιούνται, με τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο να ξεπερνούν τα 77 δισ. δολάρια το 2021, το υψηλότερο επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με την S&P Global.
«Καθώς η ενοποίηση συνεχίζεται και υπάρχουν αλληλεπικαλυπτόμενα υποκαταστήματα όταν εγκρίνονται οι συμφωνίες, δεν χρειάζεται να υπάρχουν δύο υποκαταστήματα στην Main Street», είπε ο Cassidy.
Η Wells Fargo ήταν το κορυφαίο υποκατάστημα που έκλεισε το 2021, κλείνοντας καθαρά 267 τοποθεσίες λιανικής πέρυσι, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης