Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ισχυρή διόρθωση για τον S&P 500, στις 3.500 μονάδες, ή πτώση -20% το 2022, προβλέπει ο «νονός» της τεχνικής ανάλυσης

Ισχυρή διόρθωση για τον S&P 500, στις 3.500 μονάδες, ή πτώση -20% το 2022, προβλέπει ο «νονός» της τεχνικής ανάλυσης
Ο Acampora αναφέρει ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα που σημειώνεται στις αγορές εγείρει έντονο προβληματισμό.
Σχετικά Άρθρα

Για μεγάλη διόρθωση στις αγορές κάνει λόγο με δηλώσεις του ο επονομαζόμενος νονός της τεχνικής ανάλυσης Ralph Acampora.
Όπως αναφέρει, ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα πέσει στις 3.500 μονάδες (πτώση 20% από τα τρέχοντα επίπεδα, δηλαδή τις 4.400 μονάδες), μέχρι το τέλος του 2022.
Πιο συγκεκριμένα, ο Acampora αναφέρει ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα που σημειώνεται στις αγορές εγείρει έντονο προβληματισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, τώρα προβλέπει μια βαθύτερη πτώση σε μια αγορά που έχει ήδη υποστεί σημαντικά πλήγματα τις πρώτες εβδομάδες του 2022.
«Δεν μου άρεσε αυτό που έγινε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, αυτό δεν ήταν ωραίο» είπε ο Acampora σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής, κάνοντας ειδική μνεία στο «γύρισμα» το οποίο πραγματοποίησαν οι δείκτες της Wall Street (ενώ ξεκίνησαν με θετικά πρόσημα, κατέληξαν στο βαθύ κόκκινο).
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να «διαγράφει» ένα «ένα ενδοσυνεδριακό κέρδος 1%+, κλείνοντας σε περιοχή διόρθωσης.
«Επρόκειτο για μια αξιοπερίεργη δραστηριότητα, ένα μοτίβο αντιστροφής» είπε ο Acampora, προσθέτοντας: Οι πρόσφατες διολισθήσεις είναι πτωτικές για τις προοπτικές των μετοχών.
«Έζησα πάρα πολλές bear markets», συνέχισε, «η μακρά ανοδική πορεία για τις μετοχές, η οποία έχει τροφοδοτηθεί κυρίως από πολιτικές εύκολου χρήματος από την Federal Reserve για την καταπολέμηση του COVID, μπορεί να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: αυτή η αγορά έκανε πραγματικά απίστευτα πράγματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Αν είχα μιλήσει νωρίτερα θα έλεγα ότι η αγορά θα διορθώσει, τώρα μιλάω για 20 % ή περισσότερο».

Τι άλλαξε;

Τι άλλαξε για την Acampora, εκτός από την δυσάρεστη δράση εντός της ημέρας; 
Όπως επισημαίνει, τα σημάδια ότι η όρεξη για ανάληψη ρίσκου μειώνεται.
Αυτό αποτυπώνεται και στην πτώση του bitcoin, του οποίου δεν δηλώνει θαυμαστής –μάλλον πολέμιος– αλλά αποτελεί εξαιρετικό δείκτη για την ανίχνευση του επενδυτικού κλίματος στις αγορές.
Σύμφωνα με τον Acampora, το bitcoin ευθυγραμμίζεται με το συναίσθημα αλλά και με την τεχνολογία, και υποδηλώνει πως αυτού του είδους τα assets θα κατακρημνιστούν.
«Όλα τα λεφτά είναι η κατάρρευση του Nasdaq…
Η τεχνολογία θα μας τραβήξει κάτω,
Η διολίσθηση του bitcoin κάτω από τις 40.000 δολάρια είναι σημαντικός δείκτης για το τι σκέφτονται οι επενδυτές» είπε ο Acampora.
Ο αναλυτής είπε επίσης ότι εξέτασε μια σειρά από μετοχές του Dow Jones Industrial Average, συμπεριλαμβανομένων των American Express, Goldman Sachs Group Inc. GS, JPMorgan Chase & Co και Honeywell International και εντόπισε αρνητικά εβδομαδιαία μοτίβα.
«Aνησυχώ», είπε. «τώρα μιλάμε για μια bear market, δεν βλέπω νέα υψηλά άμεσα», είπε.
Τι πρέπει λοιπόν να αναζητούν οι επενδυτές για να καθορίσουν πότε θα μπουν στην αγορά με περισσότερη όρεξη;
Ο Acampora συστήνει αγορές στον δείκτη μεταβλητότητας της CBOE, γνωστό και ως VIX, που θα ανέλθει στις 38 ή 40 μονάδες.
Σημειώνεται πως ο δείκτης VIX σημείωσε αύξηση 40% την τρέχουσα εβδομάδα, από τον ιστορικό του μέσο όρο στις 20 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης