Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: ο Berlusconi δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας - Τι είπε για Draghi

Ιταλία: ο Berlusconi δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας - Τι είπε για Draghi
Η συνάντηση των κεντροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας, εν όψει της έναρξης την Δευτέρα (24/1/2022) της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στο ιταλικό κοινοβούλιο, βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, δήλωσε στο Reuters πηγή του κόμματος Forza Italia.
Η συνάντηση των κεντροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας, εν όψει της έναρξης την Δευτέρα (24/1/2022) της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στο ιταλικό κοινοβούλιο, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το έκανε γνωστό η βουλευτίνα της Forza Italia, Licia Ronzulli, η οποία πληροφόρησε για την απόφαση του Berlusconi τους επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, και του υπερσυντηρητικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Georgia Meloni.

Berlusconi για Draghi

Μέσω της Ronzulli, ο Berlusconi πρόσθεσε ότι «το κόμμα του, μαζί με την υπόλοιπη κεντροδεξιά, θα προτείνει ένα νέο όνομα, ικανό να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση».
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν συντονιστής της Forza Italia, Antonio Tajani τόνισε, παράλληλα, ότι «ο Mario Draghi πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, θέση από την οποία ουδείς θα τον μετακινήσει» και ζήτησε «να μην γίνει κανένας ανασχηματισμός».
Τη Δευτέρα (24/1), ως γνωστόν, αρχίζουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Ιταλού προέδρου Sergio Mattarella.
Παρά την αντίθετη άποψη του Berlusconi και του κόμματός του, αυτή την στιγμή, το κύριο «φαβορί» παραμένει ο πρωθυπουργός της χώρας, Mario Drahgi.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης