Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις που συγκλόνισαν την Ουκρανία

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις που συγκλόνισαν την Ουκρανία
Το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και «ο Putin θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση» είχε δηλώσει ο Γερμανός ναύαρχος
Σχετικά Άρθρα

Ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Kai Achim Schoenbach παραιτήθηκε μετά τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin «αξίζει τον σεβασμό».
Ο ίδιος δήλωσε το Κίεβο δεν θα επανακτήσει ποτέ τη χερσόνησο της Κριμαίας και πως «ο Putin θέλει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από τη Δύση».
Αυτό που θέλει πραγματικά είναι ο σεβασμός.
Και, Θεέ μου, το να σεβαστείς κάποιον δεν κοστίζει πολύ, δεν κοστίζει τίποτα.
Είναι εύκολο να του δώσουν τον σεβασμό που ζητά – και πιθανόν να του αξίζει», είπε, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία παλιά και σημαντική χώρα.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο είπε ότι τα σχόλια του Schoenbach δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Γερμανίας, ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στη διατύπωσή τους.
«Ο αντιναύαρχος Schoenbach θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του» στην υπουργό Άμυνας, πρόσθεσε.

Γερμανο –ουκρανική κρίση

Η Ουκρανία κατηγόρησε νωρίτερα την Γερμανία ότι «ενθαρρύνει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin μετά την άρνηση του Βερολίνου να αποστείλει όπλα στο Κίεβο που ανησυχεί για επικείμενη εισβολή έπειτα από την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά της.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε την γερμανίδα πρεσβευτή στο Κίεβο Anka Feldguzen μετά τις «απολύτως απαράδεκτες», σύμφωνα με το Κίεβο, δηλώσεις του αρχηγού του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος χαρακτήρισε «ανοησία» το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προσάπτουν στην Ρωσία την πρόθεση να εισβάλει στην Ουκρανία.
Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία ένα νοσοκομείο εκστρατείας, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο αποστολής όπλων.

Η ενότητα της Δύσης

«Σήμερα, η ενότητα της Δύσης απέναντι στην Ρωσία είναι πιο σημαντική από ποτέ», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Dmytro Kuleba.
«Οι γερμανοί εταίροι πρέπει να σταματήσουν να υπονομεύουν την ενότητα με τέτοια λόγια και πράξεις και να ενθαρρύνουν τον Vladimir Putin να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας».
Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στην Γερμανία για την υποστήριξη που έχει ήδη δώσει, αλλά «αυτές οι δηλώσεις είναι απογοητευτικές», πρόσθεσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Christine Lambrecht δήλωσε ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία δεν θα συνέβαλλε αυτήν την στιγμή στην εκτόνωση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης