Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Θέλει να εξαγοράσει μερίδιο 40% στη διάδοχο της Alitalia - Που βρίσκονται οι συζητήσεις

Lufthansa: Θέλει να εξαγοράσει μερίδιο 40% στη διάδοχο της Alitalia - Που βρίσκονται οι συζητήσεις
Ο ιταλικός αερομεταφορέας βρίσκεται είσης σε επαφή με τις Lufthansa, British Airways και Delta Air Lines για πιθανή συνεργασία σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίο
Σχετικά Άρθρα

 Σε συζητήσεις για την εξαγορά μεριδίου 40% στον κρατικά ελεγχόμενο διάδοχο της Alitalia, ITA Airways, βρίσκεται η γερμανική Lufthansa, σύμφωνα με πηγές, μετά από δημοσίευμα Τύπου ότι η συμφωνία είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Reυters την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022..
Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας απλώς ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΙΤΑ. Από την πλευρά της ITA Airways, εκπρόσωπός της δήλωσε, χωρίς να αναφέρει τη Lufthansa ότι η διοίκηση της εταιρείας θα παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Οι όροι της συμφωνίας

Η ιταλική ημερησία II Foglio ανέφερε το Σάββατο ότι οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν τον επόμενο εβδομάδας συμφωνία για απόκτηση μεριδίου 40%, καθώς ήδη βρίσκονται στα πρόθυρα συμφωνίας σε ορισμένους βασικούς όρους, όπως ο ρόλος του αεροδρομίου της Ρώμης Fiumicino ως κέντρο για απευθείας πτήσεις προς την Αφρική και προς ορισμένους προορισμούς της Αμερικής.

Μετοχικό κεφάλαιο

Επίσης, πηγές ανέφεραν στο Reuters στις 12 Ιανουαρίου ότι ο ιταλικός αερομεταφορέας βρίσκεται σε επαφή με τις Lufthansa, British Airways και Delta Air Lines για πιθανή συνεργασία σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνοντας ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από τα τέλη Ματίου.

Η διάσωση από τη χρεοκοία

Η γερμανική κυβέρνηση διακρατεί αυτή τη στιγμή μερίδιο 14% στη Lufthansa μετά το πακέτο διάσωσης που προσέφερε στον αερομεταφορέα στο απόγειο της κρίσης της πανδημίας το 2020 και στόχος της είναι να πωλήσει το μερίδιο αυτό έως τον Οκτώβριο του 2023 το αργότερο.
Ο όμιλος διασώθηκε από χρεοκοπία μέσω οικονομικής στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Βέλγιο, μετά την έγκριση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης