Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Για να ανακοπεί η πτώση στην Wall επιστρατεύονται οι επαναγορές ιδίων μετοχών… που είχαν σταματήσει

Goldman: Για να ανακοπεί η πτώση στην Wall επιστρατεύονται οι επαναγορές ιδίων μετοχών… που είχαν σταματήσει
Οι εταιρείες στην Wall Street ενεργοποιούν τις επαναγορές ιδίων μετοχών από 24/1/2022 για πρώτη φορά το 2022 μετά την πρόσφατη διόρθωση.
Σχετικά Άρθρα

Μετά από τρεις εβδομάδες αποχής, οι επαναγορές ιδίων μετοχών επανέρχονται στο προσκήνιο στην Wall Street προφανώς για να αποτρέψουν την περαιτέρω πτώση.
Μετά την κορύφωση στις 4 Ιανουαρίου 2022, οι μετοχές στην Wall Street ακολουθούν πτωτική πορεία και οι χρηματιστές αποδέχθηκαν την αιτιολογία ότι η αλλαγή νομισματικής πολιτικής της FED είναι η αιτία της πτώσης.
Μάλιστα υπάρχουν επενδυτικοί οίκοι που προβλέπουν ότι μετά τον Μάρτιο και κάθε μήνα θα αυξάνονται τα επιτόκια με τουλάχιστον 4 αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2022.
Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μια καλύτερη εξήγηση όχι μόνο για τις πτώσεις της αγοράς, αλλά και για την ευρύτερη αδυναμία της δεν είναι μόνο η Fed (που όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσει τις αγορές να καταρρεύσουν).

Ο λόγος για την περίεργη συμπεριφορά της αγοράς είναι απλός – το τελευταίο διάστημα σταμάτησαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών, και όπως αναφέρει η Goldman μέχρι στιγμής το 2022, δεν έχει υπάρξει καμία εταιρική δραστηριότητα με επαναγορές μετοχών πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κατά την Goldman, οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες - ο μεγαλύτερος αγοραστής ιδίων μετοχών το 2021 – απέσυραν τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών και έτσι δεν υπήρχε κανείς που να ανακόψει την πτώση.

Όμως στις 21 Ιανουαρίου 2022 τελείωσε η περίοδος ασάφειας καθώς υπήρξε επανεκκίνηση στις επαναγορές ιδίων μετοχών αρχής γενομένης από τις 24 Ιανουαρίου 2022…
Ουσιαστικά οι επαναγορές ιδίων μετοχών επανακάμπτουν και οι εταιρίες θα αγοράζουν τις μετοχές τους σε χαμηλότερες τιμές.

Goldman: Επανέρχονται οι επαναγορές ιδίων μετοχών

Οι εταιρείες στην Wall Street ενεργοποιούν τις επαναγορές ιδίων μετοχών από 24/1/2022 για πρώτη φορά το 2022 μετά την πρόσφατη διόρθωση.
Οι αμερικανικές εταιρείες ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής της αγοράς μετοχών το 2022, με 975 δισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται σε επαναγορές ιδίων μετοχών.

Τα 975 δισεκ. αντιστοιχούν περίπου σε 245 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο (η επόμενη διακοπή επαναγορών είναι στις 14 Μαρτίου) 245 δισεκατομμύρια δολάρια διά της προσαρμοσμένης διακοπής επαναγοράς μετοχών 45 ημερών.
Αυτό το ποσό αναλογεί σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά ημέρα το 2021.
Ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης στις 4.397 μονάδες.

Πρακτικά σταμάτησαν οι επαναγορές ιδίων μετοχών 5,5 δισεκ. ημερησίως ενώ έληξαν και option 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν λήξεις δικαιωμάτων προαίρεσης υπήρξε πίεση στην αγορά, ωστόσο… με την αλλαγή πλεύσης με τις ίδιες μετοχές και την ενεργοποίηση τους… μπορεί η διόρθωση να ανακοπεί.
Το bankingnews έχει αναφέρει ότι τόσο στην Wall όσο και στα διεθνή χρηματιστήρια η μεγάλη διόρθωση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και μάλλον θα συμβεί κατά την δεύτερη αύξηση των επιτοκίων από την FED.
Η πρώτη αύξηση επιτοκίων αναμένεται τον Μάρτιο του 2022.
GG1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης