Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χάθηκαν 130 δισ. από τα κρυπτονομίσματα μέσα σε 24 ώρες - Σε χαμηλά 7 μηνών το Bitcoin

Χάθηκαν 130 δισ. από τα κρυπτονομίσματα μέσα σε 24 ώρες - Σε χαμηλά 7 μηνών το Bitcoin
Με την τελευταία πτώση, το bitcoin απώλεσε πάνω από το 50% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που είχε αγγίξει τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Σε μία ακόμη έντονα πτωτική βουτιά βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες ώρες, με το Bitcoin και το Ether να βρίσκονται πλέον σε πολύμηνα χαμηλά και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να χάνει περίπου 130 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο.
Ειδικότερα, το Bitcoin υποχωρεί κατά 5% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 33.755 δολάρια, με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, να χάνει πάνω από 8% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 2.239 δολάρια.

Οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων

Τα κρυπτονομίσματα και οι παραδοσιακές μετοχές υποχωρούν παράλληλα αυτόν τον μήνα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το πώς οι αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve θα επηρεάσουν την αγορά, όπως επισήμανε δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού

Εν γένει η επένδυσης για το bitcoin θεωρείται ότι χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού ως αποτέλεσμα κυβερνητικών κινήτρων, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ο κίνδυνος είναι ότι μια πιο γερακινή Fed μπορεί να βγάλει τον αέρα από τα πανιά της αγοράς κρυπτογράφησης.
Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα καταπολεμήσουν περαιτέρω τα ψηφιακά νομίσματα.

Έρχεται κύμα απαγορεύσεων;

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι αποτελεί απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης περιορίσει ορισμένες πτυχές της αγοράς.

Ιστορικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, με την τελευταία πτώση, το bitcoin απώλεσε πάνω από το 50% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που είχε αγγίξει τον Νοέμβριο.
Η πτώση αυτή έχει «εξαϋλώσει» πάνω από 600 δισ. δολάρια από την εμπορική του αξία, ενώ συνολικά από την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχουν χαθεί πάνω από 1 τρισ. δολάρια.
Αν και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες πτώσεις τόσο για το Bitcoin όσο και για την αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά, ωστόσο αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ σε όρους δολαρίου και για το Bitcoin και για την αγορά συνολικά, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.
Bitcoin falls below $38,000 for the first time in six months | Crypto News  | Al Jazeera
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης