Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το σχέδιο περί υποχρεωτικής ασφάλισης νέων κτιρίων πάει για ξήλωμα

Το σχέδιο περί υποχρεωτικής ασφάλισης νέων κτιρίων πάει για ξήλωμα
Απανωτές συναντήσεις για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις
Σχετικά Άρθρα

Δεν πήραν καλά τα μέτρα, και πάει για ξήλωμα το ‘κουστούμι’ που σχεδιάστηκε για την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων κτιρίων από το 2025 έναντι φυσικών καταστροφών ως προϋπόθεση για την ηλεκτροδότησή τους σύμφωνα με πηγές του ΒΝ.
Από το ράβε – ξήλωνε.

Καταγγέλλουν το νομοσχέδιο

Μετά τις παρεμβάσεις των Ασφαλιστικών Ενώσεων προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κύκλοι της αγοράς από τον κλάδο των ακινήτων και του real estate, σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο και το άρθρο 19 που αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας καταγγέλλουν ότι το νέο σχέδιο περί ασφάλισης νέων κτιρίων θα μετατραπεί σε «σφαγείο για όσους κληθούν να ασφαλιστούν», καθώς δεν θα μπορούν να βρουν τα λεφτά που θα ζητήσουν οι ασφαλιστικές για να ασφαλίσουν, οπότε και το κράτος με την σειρά του δεν θα τους παρέχει ηλεκτροδότηση.
Συμπληρώνουν δε, τονίζοντας με σιγουριά ότι «όσοι ασφαλιστούν τον πρώτο χρόνο, τον δεύτερο θα σπάσουν το συμβόλαιο τους».

Δυσβάσταχτο κόστος για ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι ίδιοι κύκλοι έχοντας συμμεριστεί τους προβληματισμούς αλλά και τα προβλήματα που κομίζει το νέο νομοσχέδιο στον κλάδο των ακινήτων υποστηρίζουν ότι καμία ασφαλιστική δεν θα δεχτεί να ασφαλίσει νέους ιδιοκτήτες ακινήτων μόνο σε επικίνδυνες περιοχές.
«Τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι πολύ σοβαρά, ανυπέρβλητα τις περισσότερες φορές και το κόστος της ασφάλισης από δυσβάσταχτο έως αβάσταχτο».
Θεσμικοί φορείς από την αγορά ακινήτων, έχοντας εξετάσει το θέμα υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είναι να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση των κτιρίων ώστε να διευρυνθεί η βάση να υπάρξει διασπορά κινδύνου, να πέσει το κόστος του ασφαλίστρου και οι ασφαλιστικές να έχουν επαρκή κεφάλαια για να μπορούν να αποζημιώσουν.
Οι ίδιοι φορείς της αγοράς επιδιώκουν να συναντηθούν τόσο με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα που θα προκύψουν στην αγορά στο μέλλον από το νομοσχέδιο αυτό όσο και με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης