Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παράθυρο για κυρώσεις σε Αττική Οδό για το χάος – Περισσότερα από 1.000 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα για 24 ώρες

Παράθυρο για κυρώσεις σε Αττική Οδό για το χάος – Περισσότερα από 1.000 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα για 24 ώρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων στην Αττική Οδό για τις εικόνες ντροπής

Σχετικά Άρθρα

Μια… συγνώμη δεν αρκεί για την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες οδηγοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό για σχεδόν 24 ώρες.
Οικογένειες με μικρά παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένοι, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες απελπισμένουν ζητούν... έλεος... Το κρύο είναι αφόρητο με τα καύσιμα να έχουν τελειώσει.

Οι οδηγοί για να μπουν στην Αττική Οδό, που -μέχρι πρότινος- θεωρείτο «πεντάστερος δρόμος» καταβάλλουν 2,80 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία κάθε άλλο παρά προετοιμασμένη ήταν για τις σφοδρές χιονοπτώσεις, για τις οποίες είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι. Αποτέλεσμα; 1.200 οχήματα παραμένουν έως σήμερα το πρωί εγκλωβισμένα από το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1/2022), ενώ όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχουν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επιβολή κυρώσεων στην Αττική Οδό, υπογραμμίζοντας –σε δηλώσεις του στον Σκάι ότι «θα αποδοθούν ευθύνες και κυρώσεις, όταν έρθει η ώρα», ενώ στον Alpha τόνισε «δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία που έζησαν σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Αθήνα εν έτει 2022, οι συμπολίτες μας, που είναι εκεί ώρες, να μείνει έτσι και να μη δοθούν πάρα πολύ καθαρές εξηγήσεις σε όλα τα επίπεδα, από όλους, για το τι έφταιξε και τι έγινε».
Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Οι διαβεβαιώσεις...

Όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη, μετά και τις προβλέψεις από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα, οι δύο βασικοί στόχοι που τέθηκαν ήταν να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί και να μην υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση ή αν υπάρξουν να γίνει γρήγορη αποκατάσταση.
Ειδικά για την Αττική Οδό, οι εκπρόσωποι της εταιρείας που συμμετείχαν στις συσκέψεις είχαν διαβεβαιώσει –όπως λένε από την κυβέρνηση- ότι έχουν στη διάθεση τους 30 εκχιονιστικά μηχανήματα. Δεν κατάφεραν όμως να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο...
Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται ότι το μπλοκάρισμα στην Αττική Οδό ευθύνεται και για τις εικόνες χάους που επικράτησαν στους υπόλοιπους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Αιχμές από Αττική Οδό σε... Τροχαία

Απαντήσεις για το απόλυτο χάος στην Αττική Οδό, επιχείρησε να δώσει ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου. Όπως δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, ακόμα βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 200 με 300 άτομα, ενώ 1.000 αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στον αυτοκινητόδρομο. Οι περισσότεροι απεγκλωβίστηκαν από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί σε συντονισμό με τον Στρατό, την Πυροσβεστική και την Τροχαία, με πούλμαν αλλά ακόμα και με βαγόνια του Προαστιακού.
Ερωτηθείς γιατί η Αττική Οδός συνέχιζε να δέχεται οδηγούς μέσα στον αυτοκινητόδρομο για πέντε ολόκληρες ώρες, απάντησε «γιατί τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα» και πρόσθεσε πως ένας δρόμος δεν κλείνει από μια ιδιωτική εταιρεία αλλά χρειάζεται συνεννόηση με την Τροχαία.
Αναφορικά με τις αξιώσεις σε βάρος της Αττικής Οδού τόσο από την πολιτεία, όσο και από μεμονωμένους πολίτες, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και προφανώς δεν αδικώ κανέναν».

Η συγνώμη δεν αρκεί

Από τα πλευρά της, η Αττική Οδός ζήτησε… συγνώμη για την ταλαιπωρία και στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα έκανε λόγο για πρωτοφανή γεγονότα.
«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο.
Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.
Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια» ανέφερε στην ανακοίνωση της.
Είναι προφανές όμως μια συγνώμη δεν αρκεί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης