Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ντροπή: Ασθενείς έμειναν νηστικοί και χωρίς θέρμανση στο νοσοκομείο Σωτηρία - Η παραδοχή Πλεύρη - Οργή Πολάκη

Ντροπή: Ασθενείς έμειναν νηστικοί και χωρίς θέρμανση στο νοσοκομείο Σωτηρία - Η παραδοχή Πλεύρη - Οργή Πολάκη

Οργή Πολάκη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο «Σωτηρία» – Ούτε τους νεκρούς δεν μετέφεραν

Δεν δόθηκε πλήρες βραδινό φαγητό στους ασθενείς στο νοσοκομείο "Σωτηρία" την Δευτέρα, επειδή- λόγω πτώσης δέντρων- δεν υπήρχε πρόσβαση στα μαγειρεία.

Τώρα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα, λειτουργεί κανονικά η θέρμανση και η ηλεκτροδοσία στο νοσοκομείο , διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Για τα προβλήματα σίτισης που παρατηρήθηκαν χθες, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις του "Σωτηρία" είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία.
Πρόσθεσε ότι εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά, αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.
"Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας", τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες Δευτέρα, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης στις μονάδες Covid του νοσοκομείου, ενώ ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί έμειναν χωρίς τροφοδοσία, καθώς έκλεισαν εσωτερικοί δρόμοι από το χιόνι.

Πυρά από Πολάκη

Την τραγική κατάσταση και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικράτησαν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας καταγγέλει με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Επικαλούμενος επιβεβαιωμένες πληροφορίες από εργαζόμενους στο νοσοκομείο, περιγράφει τραγικές καταστάσεις μιλώντας για «κυβερνητική αναλγησία».

«Πολλοί νεκροί παραμένουν στα κρεβάτια τους γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου. Η διοίκηση κι οι άλλες υπηρεσίες, νοσηλευτική και ιατρική είναι άφαντες. Η Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού που νοσηλεύει ασθενείς με Covid έμεινε πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο με ότι αυτό συνεπάγεται…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης, παραθέτοντας και φωτογραφίες.

Οι σοβαρές καταγγελίες

Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, «επιβεβαιωμένες πληροφορίες από εργαζόμενους στο Γ. Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» αναφέρουν τα εξής τραγικά. Από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα…:

1. Δεν έχει μοιραστεί φαγητό στους ασθενείς και στους εφημερεύοντες γιατρούς

2. Οι δρόμοι μεταξύ των κτιρίων του “ΣΩΤΗΡΙΑ” είναι ακόμα κλειστοί και οι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο για οποιαδήποτε εξέταση ή θεραπεία

3. Πολλοί νεκροί παραμένουν στα κρεβάτια τους γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου

4. Η διοίκηση κι οι άλλες υπηρεσίες, νοσηλευτική και ιατρική είναι άφαντες. Η κεντρική θέρμανση είναι off σε διάφορες κλινικές

5. Το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει δύο έως τρεις βάρδιες συνεχόμενες

6. Η Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού που νοσηλεύει ασθενείς με Covid έμεινε πολλές ώρες χωρίς οξυγόνο με ότι αυτό συνεπάγεται…

Εννοείται πως αναβλήθηκαν και όλα τα χειρουργεία!!

Υ.Γ.: Η κυβερνητική αναλγησία και η τραγικότητα των καταγγελλομένων είναι τεράστια και δεν είναι ώρα για υποθέσεις…, αλλά φανταστείτε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τι όργιο παραπληροφόρησης και κοινωνικού δηλητηρίου θα διοχέτευαν οι «άριστοι» του Μητσοτάκη και τα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια!

Δείτε τις φωτογραφίες, είναι η διαδρομή από το ΤΕΠ προς την είσοδο του Χειρουργικού Τομέα και τού εμβολιαστικού κέντρου (μπλε τέντα)  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης