Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Φρένο στην πανδημία από το άτυπο lockdown στην Αττική

Τζανάκης: Φρένο στην πανδημία από το άτυπο lockdown στην Αττική
Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το άτυπο lockdown που έχει επιβληθεί στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τις τελευταίες 48 ώρες θα έχει θετικό αποτύπωμα στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Τζανάκης είπε πως η διήμερη αργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι ικανή να επιδράσει θετικά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους.
«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» είπε ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.
«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» τόνισε ο κ.Τζανάκης.

Τι θα γίνει με την Omicron 2

Ερωτηθείς για την υποπαραλλαγή Omicron 2 ο κ.Τζανάκης είπε ότι αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.
«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας.
Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης