Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκκενώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο - Φόβοι για επίθεση της Ρωσίας «ανά πάσα στιγμή»

Ουκρανία: Εκκενώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο - Φόβοι για επίθεση της Ρωσίας «ανά πάσα στιγμή»
H πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Kristina Kvien δήλωσε στο ABC News ότι δόθηκε εντολή στις οικογένειες των διπλωματών στην πρεσβεία να εγκαταλείψουν τη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Στην εκκένωση της Πρεσβείας τους στο Κιέβο προχωρούν οι ΗΠΑ, καθώς εκτιμούν ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή στην Ουκρανία.
H πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Kristina Kvien δήλωσε στο ABC News ότι δόθηκε εντολή στις οικογένειες των διπλωματών στην πρεσβεία να εγκαταλείψουν τη χώρα, επειδή η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί «ανά πάσα στιγμή».
Το State Department έδωσε εντολή την Κυριακή τις οικογένειες των διπλωματών να φύγουν και εξουσιοδότησε το μη έκτακτο προσωπικό να αναχωρήσει εάν το επιλέξει, υπό το φως της απειλής μιας πιθανής ρωσικής εισβολής, καθώς η Μόσχα συγκεντρώνει πάνω από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «πρόωρη» και «υπερβολικά προσεκτική».
Το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Γερμανία ακολούθησαν έκτοτε το παράδειγμά τους με διάφορες μορφές, αλλά η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι δεν πιστεύουν ότι ένα τέτοιο βήμα είναι δικαιολογημένο.
«Η απόφαση ελήφθη επειδή αυτή τη στιγμή ο Vladimir Putin και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει τέτοια στρατιωτική δύναμη στα σύνορα που θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση οποιαδήποτε στιγμή», ανέφερε η Kvien.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης