Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Θα κάνουμε το παν για να μην παγιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός

Powell (Fed): Θα κάνουμε το παν για να μην παγιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Jay Powell, η πορεία του πληθωρισμού θα παίξει ρόλο στην προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Το πλήρες εύρος των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της θα χρησιμοποιήσει η Fed για να αποτρέψει τυχόν παγίωση του ισολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Jay Powell, προσθέτοντας ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει σύντομα.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της FOMC, τόνισε ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις.
Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι ο αντίκτυπος της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού πιθανότατα θα μειωθεί, ωστόσο αναμένεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Όπως τόνισε, η πορεία του πληθωρισμού θα παίξει ρόλο στην προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής της Fed.
Η δε Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει σημαντικό περιθώριο να αυξήσει τα επιτόκιά της χωρίς επιπτώσεις για την αγορά εργασίας.
Ο επικεφαλής της Fed σημείωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά την αύξηση των μισθών.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Fed πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση του ισολογισμού της με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ακολούθησε κατά τον τελευταίο κύκλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης