Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα (Βρετανία): Επαναμολύνσεις πάνω από τα δύο τρίτα των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron

Έρευνα (Βρετανία): Επαναμολύνσεις πάνω από τα δύο τρίτα των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron
Το 65% των κρουσμάτων της Covid είχαν μολυνθεί και στο παρελθόν
Σχετικά Άρθρα
Αποκαλυπτική βρετανική μελέτη διαπίστωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μολύνσεων της Omicron του κορωνοϊού είναι επαναμολύνσεις, δηλαδή τα δύο τρίτα ή το 65% των Βρετανών πολιτών που μολύνθηκαν πρόσφατα με την παραλλαγή, είχαν κολλήσει Covid και στο παρελθόν.
Την ώρα που η παραλλαγή Omicron έχει σχεδόν πλήρως αντικαταστήσει την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή Delta της Covid-19 στην Αγγλία, η νέα μελέτη προκαλεί έκπληξη για την «συμπεριφορά» του κορωνοϊού και το ρόλο των εμβολίων.
Στη διαπίστωση κατέληξαν οι Βρετανοί επιστήμονες που διενεργούν την συνεχή μελέτη «React» του Imperial College στο Λονδίνου, η οποία ενημερώνεται κάθε μήνα από τον Μάιο του 2020 και στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια εθελοντές στην Αγγλία.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 100.607 αποτελέσματα μοριακών τεστ, PCR, από όλη την Αγγλία, από επιχρίσματα που συλλέχθηκαν μεταξύ 5 Ιανουαρίου και 20 Ιανουαρίου.
Από αυτά 4.000 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αριθμός μακράν υψηλότερος σε αναλογία, από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid στη Βρετανία.

Δύο στους τρεις (65%) των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δήλωσαν ότι είχαν μολυνθεί με Covid και στο παρελθόν - Η πλειοψηφία των κρουσμάτων 


Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι, σχεδόν και τα 4 χιλιάδες θετικά κρούσματα, ήταν φορείς της παραλλαγής «Omicron».
Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι από τους εθελοντές που βρέθηκαν θετικοί, είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού.
«Δύο στους τρεις (65%) των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δήλωσαν ότι είχαν μολυνθεί με Covid και στο παρελθόν», επισημαίνει ο διευθυντής του προγράμματος «React», καθηγητής Paul Elliott, από το Imperial College του Λονδίνου.
«Υπάρχει τεράστια αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, όπως και σε ηλικιωμένους, 65 ετών και άνω, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση και στις νοσηλείες», προσθέτει.
Όπως αναφέρει το CNBC, oι ερευνητές επισημαίνουν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να εντοπιστεί ο πραγματικός αριθμός των επαναμολύνσεων, ωστόσο, τα αποτελέσματα δείχνουν πως μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που είναι πιο επιρρεπείς να μολυνθούν εκ νέου με Covid είναι, οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, νοικοκυριά με παιδιά ή πολλά μέλη κάτω από την ίδια στέγη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν για δεύτερη φορά με Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης