Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άλμα 2% για το πετρέλαιο Brent, στα 89,96 δολάρια/βαρέλι

Άλμα 2% για το πετρέλαιο Brent, στα 89,96 δολάρια/βαρέλι
To WTI σημείωσε κέρδη 2%, στα 87,35 δολάρια το βαρέλι

Άλμα σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά ακόμα και τα 90 δολ., για πρώτη φορά από το 2014.
Αν μη τι άλλο, αυτό οφείλεται στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς η προσφορά παραμένει περιορισμένη εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο πρόσθεσε περισσότερο από 2%, φτάνοντας τα 90,07 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate, ο δείκτης αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, σημείωσαν επίσης κέρδη περισσότερο από 2% στα 87,35 δολάρια το βαρέλι, ρεκόρ επίσης από τον Οκτώβριο του 2014.
Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έκλεισε με κέρδη 2% ή 1,76 δολαρίων/βαρέλι στα 89,96 δολάρια/βαρέλι.
Η Rebecca Babin της CIBC Private Wealth δήλωσε ότι οι πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες θα προκληθούν από μια εισβολή στην Ουκρανία, θα είναι καταλύτης για υψηλότερες τιμές αργού.
«Κάθε μέρα που περνά χωρίς αποκλιμάκωση, θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερες υποστηρικτικές προσφορές για το αργό», είπε.
Η Goldman Sachs δήλωσε την Τετάρτη ότι η βασική περίπτωση της εταιρείας είναι ότι είναι απίθανο να υπάρξουν διακοπές στον εφοδιασμό, αλλά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανοδική τάση για τις τιμές της ενέργειας δεδομένης μιας ήδη περιορισμένης αγοράς. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Goldman Sachs είπε ότι το Brent μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο, μπαίνοντας στο γκρουπ ενός αριθμού εταιρειών της Wall Street που ζητούν τριψήφια τιμή στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης