Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Χωρίς ρεύμα λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά – Πιθανές οι αποζημιώσεις

Σκρέκας: Χωρίς ρεύμα λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά – Πιθανές οι αποζημιώσεις
Έως το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού είπε ο κ.Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως λιγότερο από 1.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, ο οποίος αφού εκτίμησε πως έως το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα, άφησε ανοιχτό το σενάριο αποζημιώσεων.
«Η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κακοκαιρία.
Από τις 200.000 διακοπές ρεύματος την Δευτέρα, έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα.
Αυτό για μας σημαίνει ότι δεν έχει πάρει ρεύμα κανένα σπίτι.
Βέβαια, η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.
Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού και η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκρέκας.

Καλύτερα από πέρσι

Όπως είπε, «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται».
«Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών.
Την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει πάνω από 24 ώρες οι Σποράδες χωρίς ρεύμα, φέτος έμειναν μόνο λίγες ώρες, γιατί είχαμε καλύτερη κατανομή των δυνάμεων.
Στην Εύβοια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα πολλά χωριά, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση.
Πέρσι στην βόρεια Αττική είχαμε τεράστιο πρόβλημα, φέτος είχαμε ελάχιστες διακοπές» ανέφερε ο κ.Σκρέκας.

Αποζημιώσεις

Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε πολίτες, ο κ.Σκρέκας τόνισε πως «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων».
«Η πρώτη είναι να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση.
Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης» τόνισε ο κ.Σκρέκας, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξει σύντομα ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης.

Που εντοπίζονται τα προβλήματα

Ο κ.Σκρέκας αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που για 3η ή 4η ημέρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
«Χθες βράδυ στην Νέα Πεντέλη είχαν όλα τα σπίτια ρεύμα, εκτός από δύο.
Δόθηκε ρεύμα τα μεσάνυχτα.
Έχουμε πρόβλημα στην οδό Κιλκίς στο Χαλάνδρι, έχουμε πρόβλημα σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου.
Στον Νότιο Τομέα έχουμε προβλήματα σε Άλιμο και Γλυφάδα και έχουμε και πολλές περιπτώσεις στα Μεσόγεια.
Έχουμε συνεννόηση με τους Δήμους, να ανοίξουν τους δρόμους για να περάσουν τα συνεργεία και να διορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες «φαίνονται» καλύτερα, τώρα που αποκαταστάθηκε το δίκτυο Μέσης Τάσης σε όλη την Αττική» υποστήριξε ο κ.Σκρέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899