Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Wealth Avenue: Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου Κύπρου

tags :
Wealth Avenue: Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών στην Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου Κύπρου
Το timing είναι κατάλληλο καθώς η ευκαιρία και οι προοπτικές που ανοίγονται ώστε τα επόμενα 4 με 5 χρόνια να αποτελέσουν μια «χρυσή περίοδο» για την περαιτέρω ανάκαμψη του Ελληνικού real estate
Ξεκινά σήμερα 27 Ιανουαρίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της επενδυτικής εταιρείας Wealth Avenue PLC στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., αφού έλαβε το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την εισαγωγή 32.097.500 μετοχών με τιμή εισαγωγής τα 0,28 ευρώ, θα έχει το Χρηματιστηριακό ISIN CY0109610614 και οι κωδικοί διαπραγμάτευσης (ticker symbol) της μετοχής στα ελληνικά και τα αγγλικά θα είναι ΓΟΥΕΛΘ και WEALTH αντίστοιχα.
Η νεοϊδρυθείσα Ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διαθέτει διοικητική ομάδα με πλούσια εμπειρία στο Real Estate και τις επενδύσεις με ολοκληρωμένα έως τώρα πάνω από 350 έργα οικιστικής και εμπορικής χρήσεως επιφάνειας 76.000 τ.μ. Έχει ήδη ξεκινήσει τις δραστηριότητες της αρχικά στην Ελλάδα και σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει και στο εξωτερικό.
Η WEALTH AVENUE εστιάζει στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων σταθερής αξίας και εμπορικότητας που αποφέρουν επαναλαμβανόμενο εισόδημα αλλά και υψηλά περιθώρια κερδοφορίας και αποδόσεων κατά την μεταπώληση τους. Αυτό το πετυχαίνει αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο επαφών της για να έρχεται πρώτη σε επαφή με off market ακίνητα προς πώληση.
Το timing είναι κατάλληλο καθώς η ευκαιρία και οι προοπτικές που ανοίγονται ώστε τα επόμενα 4 με 5 χρόνια να αποτελέσουν μια «χρυσή περίοδο» για την περαιτέρω ανάκαμψη του Ελληνικού real estate αποτελεί κοινό τόπο στις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς ακινήτων.

NICHE MARKET
Είναι μια ευέλικτη και έξυπνα δομημένη εταιρεία η οποία δεν ανταγωνίζεται μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους καθώς δραστηριοποιείται κυρίως σε ένα niche market το οποίο αφορά έργα εκμετάλλευσης ακινήτων σε εύρος από 1,5 εκατ. έως 5 εκατ. και όπως φανερώνουν οι στατιστικές σε αυτά τα επίπεδα αξιών οι μικροί κατασκευαστές συνήθως δεν «φτάνουν» και παράλληλα για τις μεγάλες εταιρείες όπως ΑΕΕΑΠ και άλλους ομίλους είναι σχετικά μικρά για να ασχοληθούν.

CO-INVESTMENTS
Η WEALTH AVENUE θα δίνει τη δυνατότητα να συνεπενδύουν μαζί της σε επιλεγμένα projects ακινήτων όσοι είναι ήδη μέτοχοι της εταιρείας και επιθυμούν να πάρουν μέρος σε επενδύσεις που έως τώρα συνήθως υλοποιούνται από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες με πολυπληθείς ομάδες διεκπεραίωσης καθώς και με μεγάλα ποσά επένδυσης. Mε αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει να πολλαπλασιάζει τα υπό διαχείριση κεφάλαια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εταιρεία και τους μετόχους της. Βασικός της στόχος είναι να εκδημοκρατίσει τις επενδύσεις στα ακίνητα δίνοντας τη δυνατότητα να δρέψουν τους καρπούς αυτού του επενδυτικού κλάδου όλο και περισσότεροι συμμετέχοντες.

GOLDEN VISA DESK
Σημαντικός παράγοντας για την στρατηγική της WEALTH AVENUE αποτελούν οι εδραιωμένες συνεργασίες για την εξυπηρέτηση αγοραστών από το εξωτερικό για αυτό έχει δομήσει ένα καθετοποιημένο τμήμα με αποδεδειγμένα έμπειρα στελέχη για την ανάπτυξη και πώληση ακινήτων σε πελάτες του εξωτερικού με το πρόγραμμα Golden Visa (και όχι μόνο) πολλοί εκ των οποίων δήλωσαν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και αποτελούν δυνητικούς συνεπενδυτές στις αναπτύξεις ακινήτων που σχεδιάζονται.

Ο CEO και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ο κ. Αλέξιος Βανδώρος o οποίος είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Ψηλά Κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH), Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, αναφέρει «είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί ένας μεγάλος αρχικός μας στόχος έχει πλέον επιτευχθεί, τα καλύτερα είναι μπροστά και το επενδυτικό timing μας δείχνει ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Με πολύ εργασία και έξυπνη χρήση των πόρων μας, είτε πρόκειται για οικονομικούς είτε και για το ανθρώπινο δυναμικό μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι η WEALTH AVENUE ήρθε για να κάνει τη διαφορά! Σαν εισηγμένοι πλέον στο χρηματιστήριο παρέχουμε διαφάνεια στους επενδυτές αλλά και δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν με όποιον τρόπο επιθυμούν και ταιριάζει με το προφίλ τους σε αυτό το όμορφο επιχειρηματικό ταξίδι που ξεκινάει!»

Επίσης ο Director και CIO της εταιρείας κ. Λευτέρης Κοντός αναφέρει «σήμερα είναι μια σημαντική και ιστορική μέρα για την WEALTH AVENUE η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή στο ευρύ επενδυτικό κοινό μέσω της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ, πλέον τα εργαλεία ανάπτυξης, συνεργιών και χρηματοδότησης που έχουμε στα χέρια μας είναι αρκετά για να τα αξιοποιήσουμε και να φέρουμε επενδυτική αξία και να κάνουμε τη διαφορά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, το ταξίδι τώρα ξεκινά!»
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Η ονομαστική αξία των μετοχών είναι στα 0,001 ευρώ. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης