Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τη Pfizer, και η Moderna αρχίζει κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά της Omicron

tags :
Μετά τη Pfizer, και η Moderna αρχίζει κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά της Omicron
Συνολικά 600 ενήλικες θα συμμετάσχουν στις δοκιμές αυτές
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη Pfizer και η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι άρχισε τις κλινικές δοκιμές εμβολίου που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της παράλλαξης Omicron.
Στις δοκιμές αυτές θα συμμετάσχουν συνολικά 600 ενήλικες.
Από αυτούς, οι μισοί έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 πριν από τουλάχιστον 6 μήνες, και οι υπόλοιποι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες.
Ως εκ τούτου, η Moderna ελέγχει την χορήγηση του εμβολίου κατά της Omicron είτε ως τρίτη είτε ως τέταρτη δόση.

Μείωση αντισωμάτων

Σύμφωνα με την Moderna που επικαλείται δείγματα αίματος από 20 άτομα που είχαν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, έξι μήνες μετά την λήψη της αναμνηστικής δόσης, τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της Omicron μειώθηκαν έξι φορές από το μέγιστο που παρατηρήθηκε 29 ημέρες μετά τη χορήγησή της, αλλά εξακολουθούσαν να είναι ανιχνεύσιμα σε όλους τους μετέχοντες.
«Μας καθησυχάζει η παραμονή των αντισωμάτων κατά της Omicron έξι μήνες μετά την αναμνηστική δόση που έχει εγκριθεί την τρέχουσα περίοδο.
Ωστόσο δεδομένης της απειλής μακροπρόθεσμα που αντιπροσωπεύει η ανοσολογική διαφυγή της Omicron, προχωράμε με την αναμνηστική δόση εμβολίου υποψηφίου ειδικά κατά της Omicron» ανέφερε ο Stephane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.
Υπενθυμίζεται πως Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη πως άρχισαν κλινικές δοκιμές για τον έλεγχο του εμβολίου του κατά της Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης