Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

ΧΑ: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να τραβούν τα βλέμματα ειδικά μετά τη χθεσινή κίνηση της Εθνικής Τράπεζας και κάποιες εκτιμήσεις που αναφέρουν πως αποδίδεται στην προσδοκία για είσοδο στον MSCI από μερίδα επενδυτών
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η μεταβλητότητα στις αγορές του εξωτερικού με τους αναλυτές σήμερα να περιμένουν μικτό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης.
Από τη μία οι ανησυχίες για την πολιτική της FED και από την άλλη τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αναμένεται να αποτυπωθούν στα χρηματιστήρια.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών θα δώσει τον τόνο και στην εγχώρια αγορά.
Στο εσωτερικό, η αισιόδοξη εκτίμηση της Μυτιληναίος για τα κέρδη του 2022 φέρνει τη μετοχή στο επίκεντρο, αφού ο κ.Μυτιληναίος έκανε λόγο για καθαρά κέρδη 260 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 2,18 δισ. ευρώ.
Επιπλέον οι τράπεζες θα συνεχίσουν να τραβούν τα βλέμματα ειδικά μετά τη χθεσινή κίνηση της Εθνικής Τράπεζας και κάποιες εκτιμήσεις που αναφέρουν πως αποδίδεται στην προσδοκία για είσοδο στον MSCI από μερίδα επενδυτών.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις λόγω των ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική της FED και την αισιοδοξία μετά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Euroxx
Λόγω απουσίας σημαντικών βραχυπρόθεσμων καταλυτών, περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Beta
Περιμένουμε μία ανοδική συνεδρίαση με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στηρίζει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 881 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.

Depolas
Στο εσωτερικό, ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζεται ανθεκτικός αντίστοιχα με τον Ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018.
Η βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔΧΑ θα κριθεί εν πολλοίς στο εξωτερικό, αλλά τα εταιρικά αποτελέσματα και η καθοδήγηση των διοικήσεων των εισηγμένων θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα καθορίσει και τα επίπεδα των αποτιμήσεων.
Χαρακτηριστική η αναφορά του Ε. Μυτιληναίου για κέρδη 260εκ. Ευρώ το 2022.
Ενημερωτικά σημειώνουμε ότι τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Apple χθες, οδήγησαν σε θετικό έδαφος τα αμερικανικά futures, ενώ και σήμερα αναμένουμε αποτελέσματα από μεγάλες εταιρείες όπως Caterpillar και Chevron.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης