Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαρτσελόνα: Υπό εισαγγελική έρευνα για «παρατυπίες» το πρώην διοικητικό συμβούλιο

Μπαρτσελόνα: Υπό εισαγγελική έρευνα για «παρατυπίες» το πρώην διοικητικό συμβούλιο
Ο Μπαρτομέου συνελήφθη τον Μάρτιο στο πλαίσιο μιας αστυνομικής έρευνας που σχετίζεται με καταγγελίες για ακατάλληλη διαχείριση και επιχειρηματική διαφθορά και η οποία προέκυψε από έφοδο στα γραφεία του συλλόγου στο Καμπ Νόου

Νέα έρευνα ξεκίνησε από την εισαγγελία της Βαρκελώνης για «πιθανές παρατυπίες» από το πρώην διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, η έρευνα έρχεται ως συνέχεια της μήνυσης που κατέθεσε η ισπανική ομάδα στους τοπικούς εισαγγελείς κατά του πρώην προέδρου της ομάδας Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και του διοικητικού συμβουλίου του.
Αφού εκλέχθηκε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα πριν από 11 μήνες, ο Ζοάν Λαπόρτα άρχισε έναν οικονομικό έλεγχο και προσέλαβε εταιρικούς ερευνητές για να εξετάσουν το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.
«Την 1η Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν δημόσια τα αποτελέσματα της σε βάθος έρευνας που προέκυψε ως συνέπεια του Financial Due Diligence και με στόχο τον εντοπισμό πιθανών παρατυπιών στη διοίκηση του Ομίλου κατά την προηγούμενη προεδρική θητεία», ανέφερε ο σύλλογος. «Η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία που υπέβαλε ο σύλλογος στην Εισαγγελία της Βαρκελώνης με βάση στοιχεία που προκύπτουν από τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας».
Στο παρελθόν, πάντως ο Μπαρτομέου έχει αρνηθεί ότι είχε διαπράξει αδικήματα ή κακοδιαχείριση.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο Λαπόρτα είπε ότι η Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει «δυσανάλογα ποσά» σε προμήθειες μεσαζοντων που εργάζονταν σε μεταγραφές που έγιναν από τον σύλλογο κατά την εποχή του Μπαρτομέου.
Ο Μπαρτομέου συνελήφθη τον Μάρτιο στο πλαίσιο μιας αστυνομικής έρευνας που σχετίζεται με καταγγελίες για ακατάλληλη διαχείριση και επιχειρηματική διαφθορά και η οποία προέκυψε από έφοδο στα γραφεία του συλλόγου στο Καμπ Νόου.
Η έρευνα ανέδειξε την υπόθεση «Barcagate», στην οποία ο σύλλογος κατηγορήθηκε ότι συνήψε συμβόλαιο σε μια εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ για την ενορχήστρωση μιας εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον νυν και πρώην προσωπικού, η οποία ήταν άκρως επικριτική.
Μετά τη σύλληψή του, ο Μπαρτομέου υπερασπίστηκε τη θητεία του στον σύλλογο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sport.
«Η διαχείρισή μας δεν ήταν καταστροφική και το λένε η LaLiga, η UEFA και οι ελεγκτές. Με 180 εκατομμύρια (ευρώ) κέρδη και με το Forbes να μας αποτιμά ως τον πιο πολύτιμο σύλλογο στον κόσμο. Αυτή η σοβαρή και αυστηρή διαχείριση κόπηκε απότομα από την εμφάνιση της πανδημίας, η οποία οδήγησε σε πτώση των εσόδων περίπου 500 εκατομμύρια», είχε δηλώσει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898